Fă un selfie cu chipul lui Brâncuşi în tehnica string art!

0
330

Artistii CufirO operă tribut cu chipul marelui sculptor Constantin Brâncuşi, care a fost realizată prin tehnica string art de o echipă de tineri artişti ai comunităţii Cufir (www.cufir.ro), în cadrul proiectului „Ciocîlteul lui Brâncuşi”, va putea fi admirată astăzi şi de craioveni. În prima parte a zilei va fi expusă în curtea Muzeului de Artă, iar după ora 13.00, în incinta Electroputere Parc Mall.

Iniţiat ca un proiect alternativ ce vizează strângerea de fonduri pentru ca sculptura „Cuminţenia pământului” să ajungă în proprietatea statului român, „Ciocîlteul lui Brâncuşi” este o campanie demarată de un grup de tineri timişoreni. Aceştia au realizat o operă tribut adus lui Constantin Brâncuşi prin tehnica string art, adică folosind doar cuie şi aţă.

Lucrarea are în componenţă aproximativ 7.000 de cuie, din care aproximativ 1.000 reprezintă românii care, prin donaţii, au contribuit la strângerea de fonduri pentru achiziţionarea „Cuminţeniei pământului”. Potrivit unui comunicat de presă, „dezvelirea operei a avut loc ieri, la Târgu Jiu, ocazie cu care a fost lansat şi video-ul final al campaniei, care a unit românii pe aceeaşi placă în numele artei şi al vorbelor celebre ale lui Brâncuşi”.

Următoarea etapă din cadrul iniţiativei, #SelfiecuBrâncuşi, presupune un turneu prin diferite oraşe din România unde opera tribut va fi expusă pentru ca oamenii să îşi poată face o fotografie cu aceasta. „Mesajul pe care îl vor purta tinerii artişti va fi că oamenii îşi vor face mai mult decât o fotografie cu chipul lui Brâncuşi, ci una cu aproximativ 1.000 de români uniţi pe aceeaşi placă, prin artă, de dragul lui Brâncuşi”, se mai precizează în comunicat.Ciocan si cui

„Sperăm ca românii să fie impresionaţi de grandoarea operei realizate de noi cu muncă multă şi pasiune. A fost provocare mare să o realizăm, dar credem că provocările vor urma şi de acum înainte. Opera rezultată are o greutate semnificativă. Abia o putem muta două persoane. Chiar suntem curioşi de reacţia oamenilor când vor vedea opera şi când vor vedea video-ul”, a declarat Rareş Mateescu, unul dintre artiştii Cufir.