Ieri a fost lansată aplicaţia eTokenBCR – dispozitivul digital de securitate

0
113

Banca Comercială Română (BCR) a lansat ieri, aplicaţia eTokenBCR – dispozitivul digital de securitate – aplicaţie cu nivel ridicat de securitate care permite folosirea propriului smartphone cu sistemul de operare preferat (iOS sau Android) pentru autentificarea şi semnarea tranzacţiilor prin platforma Click 24 Banking. Similar dispozitivului fizic de securitate, aplicaţia eTokenBCR generază atât coduri pentru autentificare (OTP – one time password), cât şi coduri de semnare a tranzacţiilor (DS – digital signature) în aplicaţia de internet banking, Click 24 Banking BCR.

Din punct de vedere al securităţii, codurile unice pentru semnare (DS) generate pe baza unor informaţii din IBAN-ul beneficiarului şi pe baza sumei, sunt cele mai sigure şi singurele care protejează clienţii chiar şi de cele mai complexe tipuri de ameninţări. „eTokenBCR este o aplicaţie care combină confortul cu familiaritatea folosirii propriului smartphone şi simplifică viaţa clienţilor BCR fiind un add-on la telefonul pe care deja îl poartă cu ei oriunde, eliminând necesitatea şi grija deţinerii a încă unui dispozitiv fizic.

În plus, aplicatia eTokenBCR nu necesită acces la internet în utilizare, ulterior instalării şi activării“, a declarat Bogdan Marin, director executiv Directia Managementul Canalelor Retail, BCR. Clienţii Click 24 Banking BCR existenţi pot înlocui gratuit dispozitivul token cu noua aplicaţie eTokenBCR. Pentru acest lucru ei trebuie să meargă în orice unitate BCR pentru activarea eTokenBCR şi predarea vechiului token. Aplicaţia poate fi activată pe un singur telefon. Aplicaţia eTokenBCR poartă sigla 24banking în Google Play şi AppStore.