140 de case în cadrul proiectelor Habitat for Humanity România

0
257

Wienerberger Sisteme de Cărămizi, cel mai mare producător de elemente pentru zidărie pe plan local, şi Habitat for Humanity România au semnat, ieri, în localitatea Preajba, din judeţul Dolj, un parteneriat strategic pe 3 ani, prin care Wienerberger îşi asumă angajamentul de a dona materiale de construcţie pentru 140 de locuinţe dezvoltate pentru familii dezavantajate şi vulnerabile economic si social. Pe lângă aceste materiale, Wienerberger va susţine proiectele Habitat cu voluntari şi cu expertiza tehnică pe toata durata construcţiilor.

Acest parteneriat semnat în România reprezintă primul proiect de colaborare pe plan global între Wienerberger şi Habitat for Humanity. Cel mai mare producător de cărămizi de pe piaţa locală va livra sisteme complete pentru realizarea zidăriei din cadrul locuinţelor dezvoltate pentru familiile cu probleme.

„Habitat for Humanity s-a implicat activ în ultimii ani în a asigura condiţii decente de locuire. Wienerberger a influenţat în bine calitatea locuirii prin produsele dezvoltate de-a lungul anilor. Ne bucurăm că acum putem colabora şi oferi împreună acestor familii şansa de a trăi într-un mediu mai plăcut”,  a declarat Corneliu Fecioru, member of the Board Wienerberger Romania, Sales and Marketing. Wienerberger este compania care a introdus pe piaţa locală cărămida „cu goluri” prin brandul propriu Porotherm, îmbunătăţind astfel considerabil gradul de izolare termică a clădirilor. Wienerberger Sisteme de Cărămizi s-a implicat intens în ultimii ani în susţinerea dezvoltării unor locuinţe de cea mai bună calitate şi a sprijinit atât diverse acţiuni ale comunităţilor locale, cât şi arhitecţii din România.

“Parteneriatul cu Habitat for Humanity este un angajament internaţional pe termen lung, la nivel de grup, care ne onorează şi în care plănuim să investim multe resurse financiare şi umane, de la consultanţa tehnică la voluntariat”, a mai spus Corneliu Fecioru. 

200 de voluntari

Startul parteneriatului îl constituie donarea integrală a materialelor necesare construcţiei structurilor primelor cinci case ce vor fi ridicate cu Porotherm în cadrul „Big Build” la Craiova. „Big Build” este un eveniment spectaculos de construcţie accelerată, care va avea loc în perioada 1-5 octombrie 2012 şi care a ajuns la cea de-a IV-a ediţie. Familiile beneficiare vor lucra la viitoarele locuinţe împreună cu 200 de voluntari de la mai multe companii din România şi voluntari din Irlanda de Nord. „Parteneriatul cu Wienerberger este unul din cele mai importante semnate de Habitat for Humanity în ultimii ani şi reprezintă o nouă etapă în strategia de dezvoltare a organizaţiei noastre. Parteneriatul facilitează scalarea şi realizarea unor proiecte noi de construcţie din materiale inovatoare şi sustenabile. Misiunea noastră este să facem din locuirea în condiţii decente, accesibile şi adecvate o problemă de conştiinţă şi de acţiune a tuturor membrilor comunităţii”, a subliniat Emil Olteanu, director naţional Habitat for Humanity România.


Wienerberger. Compania deţine în acest moment trei unităţi de producţie la nivel local – cele mai moderne de acest tip din piaţă. Fabricile deţinute de companie sunt localizate în Gura Ocniţei – Dâmboviţa, Sibiu şi Triteni Cluj. Wienerberger a intrat pe piaţa din România în anul 1998. În acest moment este unul dintre cei mai mari investitori din domeniul producţiei de materiale de construcţii. Pe plan global, compania are 230 de fabrici în 30 de ţări, în care lucrează 12.000 de angajaţi.


Habitat for Humanity România. Este o organizaţie non-profit, ce are ca misiune eliminarea lipsei de adăpost şi locuirii precare a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 500.000 de locuinţe pentru 2,5 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 3.000 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava.