Champions League: AEK Atena a eliminat Dinamo Zagreb

0
241

Formaţia elenă AEK Atena s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor, după ce a eliminat-o pe Dinamo Zagreb. În tur, grecii s-au impus cu 2-1 în capitala Croaţiei, iar returul, amânat în urma incidentelor soldate inclusiv cu moartea unui fan elen, s-a încheiat la egalitate, 2-2. A fost o calificare dramatică a lui AEK, care era condusă cu 2-0 în minutul 90, dup golurile lui Sutalo (45) şi Ljubicic (65), dar campioana Greciei a punctat în prelungiri prin Araujo (90+2) şi, ironia sorţii, un croat, fundaşul Domagoj Vida (90+11). AEK Atena va juca în play-off cu formația belgiană, Antwerp.

Jucătorii lui AEK Atena au depus flori înaintea meciului în faţa portretului tânărului fan, păstrându-se şi un moment de reculegere. Pe 7 august, cu o zi înainte de data la care trebuia să se joace meciul de la Atena, fanii celor două echipe s-au încăierat în capitala Greciei, iar un fan al lui AEK a fost înjunghiat mortal. Ultraşii croaţi Bad Boys Blue s-au aliat cu cei din Gate 13, fanii lui Panathinaikos, și i-au atacat pe fanii lui AEK cu lanțuri, cocktailuri Molotov și cuțite. Un mort şi alţi 8 răniţi grav a fost bilanţul incidentelor din cartierul Nea Filadelfia, unde se află arena lui AEK (Sfânta Sofia sau “Opap”).

“Michalis, AEK nu te va uita niciodată! Pedeapsă exemplară pentru criminali şi pentru cei vinovaţi!” a scris AEK Atena pe pagina de facebook, alături de fotografia fanului ucis, Michalis, din Elefsina, în vârstă de 29 de ani. Mama sa a suferit un infarct când a fost anunţată de medici despre decesul fiului său. Pe 12 august, justiţia elenă a inculpat şi plasat în arest preventiv 105 persoane acuzate că au participat la incidente. Printre aceştia se află 102 croaţi.