Filiaşi: Protest al părinţilor şi elevilor pentru schimbarea directorului şcolii gimnaziale

2
1846

Cea mai mare şcoală gimnazială –ca număr de elevi (1750) din Dolj- este în mare tensiune, după aflarea veştii că directorul Alin Mondescu, de 13 ani în funcţie, ar urma să fie schimbat cu un fost director adjunct de la Liceul din Turburea (Gorj), unde întâmplător nici un elev nu a trecut Bacalaureatul. Părinţi şi elevi, dar şi cadre didactice au protestat ieri, între orele 10.30-11-30, pentru schimbarea directorului, simpatizant –ce paradox!- al ex-PDL. Consiliul Local din Filiaşi a trimis un memoriu către ISJ Dolj şi ministerul Educaţiei, exprimându-şi consternarea pentru măsura aiuritoare luată.

2 COMENTARII

  1. Domnule Inspector Școlar General, va aduc la cunostinta ca, in conformitate cu ART.61, aliniatul2 din LEN, rețeaua școlară se organizează de către autoritățile publice locale, cu avizul conform al Inspectoratelor Școlare, scoala in cauza neavând niciun cuvânt de spus.

  2. 2) Reţeaua şcolară a unităţilor de învăţământ de stat şi particular preuniversitar se organizează de către autorităţile administraţiei publice locale, cu avizul conform al inspectoratelor şcolare. Pentru învăţământul special liceal şi special postliceal, reţeaua şcolară se organizează de către consiliul judeţean respectiv de către consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, cu consultarea partenerilor sociali şi cu avizul conform al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului

    Detalii: https://legeaz.net/legea-educatiei-nationale-1-2011/art-61

Comments are closed.