Poeţi români la Festival Internaţional „Depărtările Dunării” din Austria

0
118

La invitația scriitorului Peter Waugh, poeții Nicolae Coande (Craiova) și Peter Sragher (București) participă la Festivalul Internațional de Poezie „Depărtările Dunării”, care se va desfășura în zilele de 24 și 25 august în localitatea Höflein an der Donau, de lângă Viena. Evenimentul cultural este cu atât mai important cu cât asociația creată și condusă de poetul englez Peter Waugh („Labyrinth” – Asociația Poeților de limbă engleză din Viena) împlinește 20 de ani de eforturi pentru a uni oamenii prin poezie. La început doar în limba engleză, apoi și în germană, spaniolă, arabă etc.

La eveniment participă și alți poeți din străinătate, precum Katarzyna Bazarnik, Marian Bednarek și Zenon Fajfer (Polonia), Anton Kodlin  (Germania),  Anna Lombardo (Italia) și Milan Richter (Slovacia), alături de austriecii Bernhard Widder, Dieter Berdel, Christine Huber și Hanane Aad.

În cadrul festivalului va fi vernisată o expoziție de poezie vizuală a scriitorilor Bednarek, Berdel, Fajfer-Bazarnik, Katt, Kodlin, Waugh și Zeitstein și vor oferi recitaluri muzicienii Walter Baco, Michael Fischer, Sandro Miori, Sainkho Namtchylak și Mike Scharf. Evenimentul este susținut de Ministerul Învățământului, Culturii și Artei din Austria, de Asociația scriitorilor GAV, Kultur Niderosterreich ș.a.