Recitaluri de muzică clasică în parcurile Craiovei

0
120

După ce, aseară, a susținut un recital la foișorul din Parcul „Nicolae Romanescu”, Classic Brass Quartet le dă întâlnire craiovenilor în Parcul Tineretului – mâine, 21 august, ora 20.45. Recitalurile fac parte din programul estival «Filarmonica „Oltenia” (RE)descoperă oraşul… în 33 de minute de muzică clasică», organizat în perioada 23 iulie – 31 august și care cuprinde 15 microconcerte în spaţii neconvenţionale prezentate de tineri interpreţi.

Cu acest prilej, craiovenii vor putea asculta Intermezzo, de Pietro Mascagni; „Anotimpurile” (fragment din „Iarna”), de Antonio Vivaldi; Rondeau, de Jean-Joseph Mouret; Rondeau din Suita „Abdelazer”, de Henry Purcell; „Por una Cabeza” (tango), de Carlos Gardel; Tango în Re, de Isaac Albéniz; „Gallito”, de Santiago Lope Gonzalo; „El gato montés”, de Manuel Penella Moreno; „Go down, Mose” și „Jericho” (arr. Jean-François Michel).

Ansamblul Classic Brass Quartet  îi are în componență pe Dacian Mândru – trombon (artist instrumentist în Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia”), Cătălin Codițoiu, David Cotoi – trompetă (studenţi ai Departamentul de Muzică al Facultăţii de Litere din cadrul Universității din Craiova) și Laurențiu Rotaru –trompetă, flugelhorn (student la Departamentul de Muzică al Facultăţii de Litere, Universitatea din Craiova).

Classic Brass Quartet a mai susținut recitaluri în cadrul programului estival al Filarmonicii „Oltenia” în Cartierul Craiovița Nouă – bl. 9 (14 august) și pe Calea Severinului – bl. 4 (15 august), altul fiind anunțat pentru data de 24 august, într-o zonă care urmează a fi anunțată.