Dolj: 32 de permise de conducere, reţinute pentru viteză excesivă

0
305

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri au acţionat în Craiova şi pe drumurile naţionale şi europene din judeţ, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie cauzate de viteză, neacordarea de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a străzii şi conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma controalelor, 32 de permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării.

Poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene şi cei din cadrul Biroului Rutier Craiova, împreună cu efectivele Formaţiunii Rutiere Calafat, au acţionat pe Drumurile Naţionale 6 şi 56 cu aparatele radar în sistem „releu”. Pe lângă depistarea şoferilor care calcă prea tare pedala de acceleraţie, poliţiştii au urmărit şi conştientizarea conducătorilor auto şi a pasagerilor cu privire la importanţa portului centurii de siguranţă.

Spre exemplu, autovehiculul unui conducător auto din Craiova a fost înregistrat de aparatul radar, pe D.N. 56, rulând cu 63 km/h peste viteza legală admisă. Şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 630 lei, iar ca măsură complementară i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.

Amenzi de peste 20.000 de lei

În urma activităţilor desfăşurate de către poliţiştii au fost constatate cinci fapte de natură penală, pentru care au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale şi sunt continuate cercetările în conformitate cu prevederile legale, pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducerea unui autoturism neînmatriculat pe drumurile publice.

Totodată, în cadrul acţiunii au fost constatate 195 abateri de natură contravenţională, pentru care au fost aplicate amenzi totale de 20.270 de lei: 58 pentru viteză neregulamentară, 10 ca urmare a neacordării de prioritate pietonilor, 20 întrucât şoferii şi pasagerii nu purtau centură de siguranţă şi trei pentru folosirea telefonului mobil. În plus, 32 permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar trei certificate de înmatriculare au fost retrase.