Respectarea metodologiei merge bine la desfăşurarea concursurilor naţionale, în Dolj

0
801

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a făcut cunoscute primele rezultate obţinute la examenul de titularizare şi la cel pentru director, respectiv director adjunct în învăţământul preuniversitar din Dolj. Sunt date încurajatoare, iar pentru ultima secţiune amintită, condiţiile de desfăşurare au fost cuprinse în metodologie, ceea ce a atras şi aprecierea reprezentanţilor forurilor diriguitoare.

isjÎn cadrul unei întâlniri cu presa, prof.  Monica Leontina Sună , inspector general al Inspectoratului Şcolar judeţean Dolj a făcut cunoscute datele statistice referitoare la ultimele două examene de importanţă naţională – titularizare şi ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct.

«La titularizare s-au afişat, aşa cum s-a văzut, rezultatele preliminarii. Din 1.028 de candidaţi, au fost prezenţi 751. Au fost patru centre de examinare şi, până acum (ieri – n.r.), au fost depuse 128 de contestaţii. Sub nota 5,00 sunt 167 de medii. Cea mai mare concurenţă a fost în învăţământul preşcolar şi primar. Sunt 36 de posturi titularizabile, cele mai multe (18) la Liceul de Arte „Marin Sorescu” . Pe 25 iulie va avea loc afişarea finală a rezultatelor, iar repartizarea va avea loc pe 27 iulie, în şedinţă publică», a precizat Monica Sună.

Programare şi aprecieri pentru concursul de directori

Tot atât de important este şi examenul de ocupare a funcţiilor de director, respectiv director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar, rămase vacante după sesiunea din toamna trecută. «După cum am mai precizat, sunt 44 de posturi de director şi 18 de director adjunct. În urma rezultatelor obţinute la proba scrisă, avem un procentaj de promovabilitate de 92. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi-a elaborat o strategie, conform metodologiei, pentru susţinerea probelor de „interviu”şi de susţinere a CV-ului, cu o durată maximă de 30 de minute pentru prezentarea lucrărilor, care sunt bazate pe probleme de legislaţie. De asemenea, pot să spun că în fiecare zi, conform graficului de desfăşurare a probelor orale, vom prezenta situaţia. Am plăcerea să am lângă mine pe  reprezentanta Ministerului Educaţiei Naţionale, prof. Tatiana Tutunaru,  cea care ne va monitoriza pe întreaga desfăşurare a concursului», a mai menţionat Monica Sună.

Cu o oarecare emoţie, Tatiana Tutunaru, ne-a declarat: «Sunt forte mulţumită de ceea ce am văzut la Craiova. Totul a fost bine pus la punct, iar organizarea a fost foarte bună. Am mers la „Odobleja”, unde s-a desfăşurat concursul, şi impresiile sunt foarte bune, respectându-se metodologia de examen». De astăzi încep probele orale, desfăşurate, în fiecare zi, conform programării. Astăzi, la Comisia nr. 1 sunt cuprinşi candidaţii pentru Grădiniţele cu Program Prelungit „Elena Farago” şi „Phoenix”, precum şi cei care au optat pentru Şcolile Gimnaziale din Cerăt, Urzicuţa, Goicea, Catane şi Filiaşi, la care se alătură Şcoala Gimnazială nr.1din Băileşti. Mâine vin, la Comisia nr. 2,  cei care candidează la Grădiniţa cu Program Prelungit „Tudor Vladimirescu” din Craiova şi cadrele didactice care vor să ocupe o funcţie de conducerea şcolilor din comunele Tălpaş, Scaeşti, Sălcuţa, Teslui.