Bărbat din Severin cercetat sub control judiciar pentru că a adus în România droguri în valoare de peste 60.000 de euro

0
342

diicotUn bărbat din Drobeta Turnu-Severin este cercetat de procurorii DIICOT pentru introducerea în ţară de droguri de risc şi mare risc – canabis, cocaină şi ecstasy -, în valoare de peste 60.000 de euro, el trimiţând drogurile din Spania, printr-o firmă de curierat, coletul fiind ridicat de alţi doi inculpaţi arestaţi anterior în aceeaşi cauză.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, procurorii DIICOT şi poliţiştii criminalităţii organizate din Alba Iulia şi Mehedinţi au efectuat, marţi, o percheziţie domiciliară în localitatea Drobeta Turnu-Severin, la locuinţa lui Claudiu Lorin Oldi.

Din actele de urmărire efectuate până în prezent rezultă suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii iulie, inculpatul Oldi Claudiu Lorin a trimis în vederea procurării, din Spania, fără drept, cantitatea de 4.379,8 grame canabis, 211,6 grame substanţă care conţine MDMA şi 100,3 grame substanţă care conţine cocaină, droguri de risc şi mare risc pe care ar fi intenţionat să le comercializeze în România. În cauză s-a reţinut că inculpatul Oldi Claudiu Lorin, la data de 11.07.2017, a introdus în ţară, fără drept, cantitatea de droguri menţionată mai sus, disimulată într-un colet expediat printr-o firmă de curierat, urmând să-l primească prin intermediul inculpaţilor Tăerel Mihai şi Dulamă Petrişor, inculpaţi care au ridicat coletul al cărui destinatar real era inculpatul Oldi Claudiu Lorin şi care au fost prinşi în flagrant în data de 12.07.2017, fiind în prezent cercetaţi în stare de arest preventiv“, arată sursa citată.

În urma percheziţiei domiciliare au fost identificate şi ridicate sisteme informatice, obiecte şi înscrisuri cu valoare probatorie.

Inculpatul a fost reţinut, faţă de acesta fiind ulterior dispusă cercetarea sub control judiciar, iar coletul în cauză a fost indisponibilizat.

În aceeaşi cauză, la data de 13 iulie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor DIICOT Alba, au organizat o prindere în flagrant şi au efectuat patru percheziţii la locuinţele unor persoane din Drobeta Turnu-Severin bănuite de trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc (canabis, cocaină şi ecstasy).

În urma acelor descinderi, au fost indisponibilizate două autoturisme, 1.720 de lei, 885 de euro, opt telefoane mobile, un cântar electronic ce prezenta urme de fragmente vegetale, şapte pliculeţe cu canabis, o cutie cu canabis, două grindere, o cutie cu seminţe cu canabis şi două tablete electronice, precizează sursa citată.