Redefinirea familiei şi recunoaşterea căsătoriilor homosexuale, discutate astăzi de CCR

0
315

judecatoriCurtea Constitutionala (CCR) dezbate astăzi doua spete privind familia: initiativa de revizuire a Constitutiei in sensul definirii familiei drept casatoria intre un barbat si o femeie, dar si recunoasterea in Romania a casatoriilor homosexuale incheiate in strainatate, informeaza Mediafax.

Proiectul de revizuire a Constitutiei a fost depus la Parlament pe 23 mai de catre Coalitia pentru familie, insotit de trei milioane de semnaturi. Initiatorii isi motiveaza demersul prin faptul ca sustin “normalitatea” si sustin ca abordarea “fie din perspectiva paradigmei religioase, fie a paradigmei sociologice” arata ca “normalitatea” poate fi doar o familie heterosexuala, avand in vedere ca “specia umana nu poate supravietui altfel”.

“Nu suntem intoleranti, respectam comportamentul sexual al oricarui om. In acelasi timp insa nu putem sa substituim ideea de normalitate prin acte individuale pe care le respectam, dar cred ca in spatiul privat, acolo le este locul”, a motivat Viorel Patrana, reprezentant al Federatiei Asociatiilor de romani din Europa si unul dintre initiatorii