Cea mai mică medie – 2,44 şi tot în Craiova / Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” nu se dezminte: 9.85 ultima medie de admitere!

0
1134

eleviNumărul total al candidaţilor înscrişi la admiterea computerizată în licee 2016 este, în Dolj, de 3.682. Dintre aceştia au fost repartizaţi 3.666 şi 16 au rămas pe dinafară. Dintre cele 4.144 de locuri scoase la concurs mai sunt libere 478.

  Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, în Dolj cea mai bună medie cu care s-a intrat în învăţământul liceal şi, de fapt, ultima este la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, de 9,85 – la profil Real, specializarea Matematică-Informatică. Cum era de aşteptat, instituţia sus-amintită conduce in topul celor mai bune medii de intrare la liceu. Pentru specializarea „Ştiinţe ale Naturii” s-a intrat cu 9,79 drept cea mai mică medie, cele 28 de locuri adjudecându-se, iar la bilingv-germană cu 9,59, la final ocupându-se toate cele 14 locuri scoase la concurs.

Liceul Tehnologic Auto, medie de intrare de 2,44

  La polul opus, judeţul Dolj are Liceul Tehnologic Auto Craiova. Pentru profilul Tehnic, specializarea Mecanică, din cele 56 de locuri scoase la concurs au fost ocupate 27. Cea mai mică medie cu care s-a intrat a fost de 2,44.

  Penultimul loc revine Liceului Teoretic „George St. Marincu” din Poiana Mare, cu profil „Resurse naturale şi protecţia mediului” şi specializarea „Agricultură”. Doar 6 locuri au rămas neocupate din cele 28. Media sub care s-a tras linie a fost de 2,51.

  De menţionat că, în statistica făcută public, note de admitere la liceu sub 5,00 au fost la Liceul Tehnologic „Petre Baniţa” Călăraşi – 4,90; Liceul Tehnologic „Dimitrie Filişanu” Filiaşi – specializarea „Construcţii, instalaţii şi lucrări publice”: 4,86 şi la „Electronică automatizări”: 4,11; Liceul Teoretic „Amărăştii de Jos”, „Ştiinţele Naturii”: 4,72; Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu” Craiova, „Electronică automatizări”: 4,12 şi la „Protecţia mediului”: 3,94. La Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi” Craiova s-a intrat cu ultima medie 3,66 la specializarea „Electric” şi 3,69 la „Industrie textilă şi pielărie”. Liceul „Matei Basarab” a tras linia finală la media de 3,65, iar Liceul Teoretic „Adrian Păunescu” Bârca la 3,63.

  Liceul „Voltaire” din Craiova la profil Real, specializarea „Ştiinţe ale Naturii” are ultima medie de admitere 7,90, toate cele 28 de locuri scoase la concurs fiind ocupate. În schimb, la profil Real, specializarea Matematică-Informatică, bilingv franceză mai sunt libere 13 locuri.

Au rămas libere 478 de locuri

  La nivelul liceelor doljene au rămas neocupate 478 de locuri. Cele mai multe sunt la Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate Craiova, nu mai puţin de 76! Este urmat de Liceul Tehnologic „Gheorghe Bibescu” cu 47 locuri şi de Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu” Craiova cu 24 de locuri. Colegiul Tehnic Energetic Craiova mai are 26 de locuri, iar „Traian Vuia” Craiova, 21.

Trei de 10!

  Doljul are trei elevi care au luat nota maximă la Bacalaureat. Este cazul lui Turcoman Elena Iulia, absolventă a Şcolii Gimnaziale Filiaşi, care a ales să continue studiile la Colegiul Naţional „Carol I” Craiova; Popa Erminia Petra, absolventă cu media 10 la „Carol I” Craiova, decisă să urmeze învăţământul liceal tot la această instituţie, şi Dita Alin Gabriel, elev tot de 10, dar al Şcolii Gimnaziale „Alexandru Macedonski” Craiova. Acesta din urmă va urma pregătirea liceală la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”.