Primarul din Ţuglui, arestat pentru abuz în serviciu

0
328

Primarul comunei Ţuglui, Paulică Neagoe, împreună cu alte trei persoane, administratori ai unor societăţi comerciale din Dolj şi Olt, au fost reţinuţi, în cursul zilei de joi, de poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor Dolj, fiind acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, complicitate la abuz în serviciu, fals şi uz de fals. Din cercetările oamenilor legii a reieşit că primarul comunei Ţuglui a achiziţionat mai multe bunuri de la câteva societăţi comerciale, la preţuri mult peste valoarea de piaţă, prejudiciul creat în acest fel bugetului local, în perioada 2008 – 2012, fiind estimat la 450.000 de lei. Ieri după-amiază, cei patru au fost prezentaţi Judecătoriei Craiova, iar magistraţii le-au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Dolj, au efectuat, joi, trei percheziţii domiciliare în localităţile Potcoava, judeţul Olt, Băileşti şi Ţuglui, din judeţul Dolj, la locuinţele unor persoane suspecte de comiterea mai multor infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, complicitate la abuz în serviciu, fals şi uz de fals. Activităţile au fost desfăşurate într-un dosar aflat în lucru, în care era cercetat şi primarul comunei Ţuglui, Paulică Neagoe.

Din cercetările efectuate până în prezent, în baza probatoriului existent la dosar, s-a stabilit că, în perioada 2008 – 2012, Paulică Neagoe, de 58 de ani, primarul comunei Ţuglui, prin procedura de achiziţii directe de produse, a acceptat la plată facturi pentru produse şi bunuri a căror valoare a fost supraevaluată, preţurile acestora depăşind cu mult preţurile existente pe piaţă la momentul efectuării achiziţiilor, plătind din bugetul local suma totală de 815.800 lei. Prejudiciul cauzat prin efectuarea acestor plăţi a fost calculat ca rezultat al diferenţei dintre sumele plătite în mod nejustificat şi costurile reale şi este de aproximativ 450.000 de lei, după cum au comunicat reprezentanţii IPJ Dolj.

Anchetatorii au stabilit că primarul a aprobat achiziţionarea unor complexe de joacă pentru copii, balansoare, leagăne (care au fost amplasate în câmp), indicatoare rutiere şi de intrare/ieşire localitate, pichete PSI, stingătoare PSI de la mai multe societăţi comerciale, două dintre ele cu sediul în Potcoava, Olt, administrate de Iulian Mihai, de 39 de ani, una cu sediul în Drăgăneşti-Olt, administrată de Constantin Coman, zis Dacul, de 54 de ani, o altă societate din Potcoava, Olt, administrată Zaga Radu, de 38 de ani, şi de la o firmă din Băileşti, administrată de Luciana Mihai, de 19 ani. În urma probatoriului administrat, joi, s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă de reţinere pe 24 ore a lui Paulică Neagoe, Iulian Mihai, Constantin Coman şi Zaga Radu, care au fost introduşi în arestul IPJ Dolj.

Ieri după-amiază, cei patru au fost prezentaţi Judecătoriei Craiova,  care le-a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.