Minore de etnie romă cercetate pentru tâlhărie în formă continuată

0
353

Două minore de etnie romă sunt cercetate de poliţiştii craioveni pentru tâlhărie în formă continuată, după ce s-a stabilit că acestea au lăsat trei craiovence fără lănţişoarele de la gât. Din cercetări a reieşit că minorele îşi alegeau victime în vârstă, pe care le urmăreau până în scara blocului sau în locuri mai retrase, unde le loveau şi le smulgeau bijuteriile, fiind surprinse de o cameră video a unei unităţi bancare de pa Calea Bucureşti în timp ce urmăreau o victimă. Tânăra de 15 ani a fost arestată preventiv pentru 15 zile, iar partenera ei este căutată de poliţişti întrucât a fugit de la domiciliu.

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, în urma cercetărilor efectuate de poliţişti din cadrul Secţiilor de Poliţie 1, 2, 3 şi 4 Craiova, au fost identificate două tinere, Camelia Curte, de 15 ani, din Craiova, şi Rodica D. de 17 ani, din Caracal, Olt, care locuieşte însă în Craiova, în sarcina cărora s-a reţinut faptul că sunt autoarele furturilor de lănţişoare comise pe 13, 14 şi 16 iulie a.c., în dauna părţilor vătămate Ortansa U., de 82 de ani, Marieta C., de 66 de ani şi Rodica V., de 58 de ani, toate din Craiova, fapte aflate în evidenţe poliţiei cu „autori necunoscuţi”, precum şi a tentativei de furt asupra părţii vătămate Gheorghişa G., de 62 de ani, din aceeaşi localitate, faptă comisă la data de 17 iulie a.c..

Poliţiştii au prins-o pe Camelia Curte şi, având în vedere vârsta acesteia, a fost prezentată la IML Craiova în vederea efectuării expertizei medico-legale psihiatrice, ocazie cu care comisia constituită a stabilit că minora a avut discernământul faptelor sale şi consecinţelor lor.

“În urma probatoriului administrat de colectivul de poliţişti constituit în cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale împotriva făptuitoarei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie în formă continuată, măsura fiind confirmată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. În continuare organele de poliţie au formulat propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă a învinuitei, propunerea fiind însuşită de procurorul de caz şi promovată Judecătoriei Craiova, iar instanţa de judecată a emis pe numele inculpatei mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 15 zile, fiind introdusă în arestul IPJ Dolj”, a declarat comisar-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 50% şi restituit părţilor vătămate, iar în continuare se efectuează cercetări pentru prinderea Rodicăi D., în prezent dispărută de la domiciliu.