25 de ani de prezență BAT în România

0
209

BAT, cel mai mare jucător de pe piața tutunului din România, a generat un impact de peste 125 de miliarde de euro în economie în primii 25 de ani de prezență pe piața locală. Din această sumă, circa 24 de miliarde de euro – în medie aprox. 1 miliard de euro anual – reprezintă contribuția directă la bugetul statului sub formă de taxe, accize, salarii și alte taxe locale. Analiza impactului economic al companiei în perioada 1996 – 2020 a fost derulată de grupul independent de consultanță și cercetare de piață CIVITTA.

 În 2020, BAT a devenit cel mai mare contribuabil la bugetul de stat al României, fiind deja cel mai mare jucător din industria tutunului, cu o cotă de piață de peste 50%. Fabrica BAT din Ploiești exportă circa 60% din producție în zeci de alte piețe din lumea întreagă. În 2018, BAT România a preluat coordonarea operațiunilor grupului în 6 alte piețe din Aria Europa Centrală și de Sud, echipele din Bulgaria, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Moldova și Ucraina raportând echipei de conducere stabilite în România.

 ”Impactul de 125 de miliarde de euro în economia românească este rezultatul investițiilor noastre continue în această țară. Din 1996, când prima cărămidă a fost așezată pentru construcția fabricii noastre de la Ploiești, am investit peste 500 de milioane de euro în dezvoltarea unuia dintre cele mai mari și avansate centre de producție ale grupului din întreaga lume. Din 2018, fabrica din România este unul dintre principalii furnizori de consumabile pentru glo, produsul nostru cu risc redus*, ceea ce demonstrează angajamentul nostru pentru construirea unui viitor mai bun prin reducerea impactului afacerii noastre asupra sănătății”,a spus Fred Monteiro, Directorul Ariei Europa Centrală și de Sud din cadrul BAT.