Serviciul RDS-RCS de emitere rovinietă şi de încasare a taxei de pod Feteşti – Cernavodă prin SMS nu funcţionează

0
386

Serviciul de emitere rovinietă şi de încasare a tarifului de trecere a podului Feteşti – Cernavodă prin SMS în reţeaua RCS-RDS este întrerupt în această dimineaţă, timp de două ore, pentru lucrări de mentenanţă ale sistemului informatic, informează, marţi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

“În data de 20.06.2018, în intervalul orar 06:00 – 08:00, ca urmare a efectuării unor lucrări de mentenanţă ale sistemului informatic al distribuitorului de roviniete şi peaje RCS-RDS, încasarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere şi emiterea rovinietelor şi a peajului prin SMS în reţeaua RCS-RDS, va fi întreruptă. Precizăm că achitarea rovinietei şi a peajului se poate realiza şi prin intermediul portalului CNAIR SA, www.erovinieta.ro şi a aplicaţiei etarife, destinată telefoanelor mobile, prin care utilizatorii au şi posibilitatea de a: verifica valabilitatea rovinietei; verifica achitarea peajului şi a numărului de treceri efectuate prin secţiunea staţiei de taxare de la Feteşti pe benzile marcate e-tarif; gestiona o flotă de vehicule, ce permite achitarea/verificarea facilă a rovinietei şi peajului”, precizează CNAIR.

Totodată, CNAIR reaminteşte utilizatorilor reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi din România că peajul (tariful de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre de la Feteşti – Cernavodă) poate fi achitat până la sfârşitul zilei următoare trecerii. (Sursa: Agerpres)