Folclorul oltenesc, reprezentat de tinerii de la Palatul Copiilor din Craiova, culege lauri naţionali şi internaţionali

0
378

Rezultate deosebite obţinute, în ultimele zile, de elevii care urmează cursurile desfăşurate la Palatul Copiilor din Craiova. Cea mai importantă distincţie a fost câştigată, la sfârşitul săptămânii trecute, la Dorohoi, unde o copilă din Craiova a urcat pe prima treaptă a podiumului, la un Festival Internaţional de Muzică Populară.

palatA fost o perioadă încărcată de succese şi premii, obţinute de Ansamblul „Cununiţa”, coordonat de prof. Simona Creţan, de la Palatul Copiilor din Craiova. Astfel, la Festivalul Internaţional de Muzică Populară „Mugurelul”, desfăşurat la Dorohoi, unde au participat peste 600 de concurenţi, Maria Teodora Roman a obţinut primul loc la Secţiunea „Solişti vocali”, categoria 7 – 10 ani, juriul, format din adevăraţi profesionişti, fiind impresionat de calităţile Mariei. „Este un succes foarte mare pentru noi, această fată impresionând, pe lângă juriu, şi publicul”, a precizat Simona Creţan, care a obţinut şi alte premii de-a lungul timpului, iar ultimele două săptămâni stau dovadă.

Nu este singura distincţie

palat (1)Copiilor li s-a creat un drum frumos, iar coordonatorul  a arătat că i-a îndrumat foarte bine. Astfel, pe 10 iunie, la Drăgăşani, a avut loc Festivalul Naţional de Folclor „Batca”, unde Ansamblul „Cununiţa” a obţinut locul I, iar la solişti vocali Maria Teodora Roman (7 – 10 ani) a urcat pe prima poziţie a podiumului, Alexandra Rogoz  (11 – 12 ani) a luat „bronzul”,  Monalisa Fira  (13 – 14 ani) a obţinut „argintul”, iar  Cătălin Prejoianu  (15 – 18 ani) a urcat pe ultima treaptă a podiumului de premiere. O săptămână mai târziu, la Moreni, a avut loc Concursul Naţional de Muzică Populară „Cununa Petrolului”, organizat de Clubul Copiilor din localitate, unde, într-o competiţie cu 25 de participanţi, Alexandra Rogoz a luat „Menţiune”. Rezultate care arată că la Palatul Copiilor din Craiova se face treabă.

„Suntem foarte mulţumiţi de munca depusă de copii şi îndrumătorii lor şi s-a arătat că folclorul oltenesc este la mare preţ. Suntem convinşi că vor veni şi alte premii, deoarece avem cadre foarte bine pregătite, nu numai în acest domeniu”, a spus şi prof. Alina Ţacu, director al Palatului Copiilor din Craiova.