Spitalul Judeţean din Craiova scoate la concurs 14 posturi de medic

1
609

Cele mai multe posturi, cinci la număr, au fost scoase la concurs pentru medicii din specialitatea Anestezie Terapie Intensivă, acolo unde deficitul de personal se resimte deja de câţiva ani. Înscrierile la concurs se fac la sediul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, Serviciul RUNOS, până luni, la ora 15.00.

Pe lângă cele cinci posturi pentru Secţia ATI a unităţii sanitare, au mai fost scoase la concurs un post de medic în specialitatea chirurgie plastică – microchirurgie reconstructivă pentru Secţia Clinică Chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă; un post de medic în specialitatea urologie pentru Secţia Clinică Urologie; un post de medic în specialitatea nefrologie pentru Secţia Clinică Nefrologie; un post de medic în specialitatea diabet, nutriţie şi boli metabolice pentru Secţia Clinică Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice; un post de medic în specialitatea radioterapie pentru Secţia Clinică Radioterapie; două posturi medic în specialitatea oncologie medicală pentru Secţia Clinică Oncologie medicală; un post de medic în specialitatea neurochirurgie în cadrul Secţiei Clinice Neurochirurgie; un post de medic în specialitatea oncologie medicală pentru Compartimentul de oncopediatrie din cadrul Secţiei clinice Pediatrie II.

La concurs se pot prezenta şi rezidenţii aflaţi în ultimul an de pregătire

Candidaţi la acest concurs organizat de Spitalul Judeţean pot fi rezidenţii aflaţi în ultimul an de pregătire, dar şi specialiştii ori primarii confirmaţi în specialităţile menţionate. Dosarul de înscriere la concurs trebuie să cuprindă o serie de documente, cum ar fi cererea în care se menţionează postul pentru care doreşte să concureze; copie xerox de pe diploma de medic şi adeverinţă de confirmare în gradul profesional; acte doveditoare pentru calcularea punctajului a ordinelor menţionate: ordin rezidenţiat prin concurs; certificat de medic specialist; certificat de medic primar; diploma de doctor în ştiinţe medicale; doctorand la data concursului – atestat de Rectoratul UMF sau de Academia de Ştiinţe Medicale la data înscrierii; ordin al MS pentru a doua specialitate; copii diplome competenţe sau supraspecializări; adeverinţă eliberată de Colegiul Medicilor privind activitatea ştiinţifică. Pentru a participa la concurs candidatul trebuie să depună şi o declaraţie scrisă că nu a fost condamnat penal pentru fapte ce-l fac incompatibil pe postul pentru care doreşte să concureze; dovezi că în ultimii 5 ani nu a fost sancţionat de unităţile în care a activat şi de Colegiul Medicilor din România sau de Colegiul Farmaciştilor din România; certificat privind starea de sănătate; copie xerox de pe autorizaţia de liberă practică; chitanţă de plată a taxei de concurs. Tematica de concurs este cea prevăzută pentru examenul de medic specialist. Taxa de înscriere la concurs este de 200 lei.

Deficit la capitolul asistenţi medicali

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, singurele posturi deblocate anul trecut au fost cele câteva pentru medici, pe secţiile în care era absolut necesară angajarea de specialişti. În rest, unitatea sanitară se confruntă cu un deficit de personal auxiliar de o sută de angajaţi. Situaţia este aproape la fel de gravă şi în cazul asistenţilor medicali. Ţinând cont de reglementările în vigoare, un asistent medical ar trebui să aibă în grijă trei pacienţi. În realitate însă, un singur angajat trebuie să acorde asistenţă medicală pentru 10, chiar 12 persoane internate. Şi mai dificilă este situaţia pe secţia de chirurgie unde media este de un asistent la 40 de pacienţi.

De mai mulţi ani, sistemul sanitar are de suferit de pe urma deficitului de personal. Este nevoie de medici de toate specialităţile, asistenţi medicali, moaşe şi infirmiere. Spre exemplu, în cazul secţiilor de Anestezie Terapie Intensivă, specialitate de o importanţă maximă în salvarea de vieţi omeneşti, la nivel naţional necesarul ar fi de minimum 1.500 de cadre medicale.

1 COMENTARIU

Comments are closed.