„Carmina Burana” îl aduce pe interpretul Cezar Ouatu pe scena Operei Române Craiova

0
228

Ampla cantată scenică a compozitorului Carl Orff bazată pe melodii şi texte medievale a mai fost prezentată de instituția craioveană pe 1 iunie 2014, în Piața „Mihai Viteazul”, în încheierea celei de-a XVIII-a ediție a Zilelor Craiovei, sub conducerea muzicală a dirijorului David Crescenzi (Italia).

Interpret de operă, pop-opera și pianist, mai cunoscut în ultima vreme datorită piesei „It’s My Life” cu care a participat la concursul Eurovision 2013 din Malmo (Suedia), Cezar Ouatu este unul dintre soliștii care urcă astăzi, 20 iunie, de la ora 19.00, pe scena Operei Române Craiova pentru interpretarea partiturii de tenor în cantata profană „Carmina Burana” de Carl Orff. Regia îi aparține lui Francisc Valkay, scenografia – lui Răsvan Drăgănescu, iar coregrafia este rezultat al colaborării dintre artiștii Laurențiu Nicu, Eva Ștefănescu, Nicolae Popa, Andreea Gheorghe și Pavel Uncu.

Își dau concursul și soliștii Cristina Oltean (Cluj) și Ștefan Ignat (București), Orchestra, Corul și Baletul Operei Române Craiova, sub conducerea muzicală a maestrului Yishai Steckler (Israel). De asemenea, urcă pe scenă clasa de balet „Attitude” a Operei Române Craiova, în parteneriat cu Asociația I.S. Drăgulescu (profesor coordonator: Eva Ștefănescu), Corul de copii al Liceului de Artă „Marin Sorescu” (dirijor: Florian George Zamfir), Clubul Sportiv „Star Dance” Craiova (antrenor: Pavel Uncu) și Clubul Sportiv „Academus” – alpinism acrobatic (președinte: Cristian Gună).

Cantată scenică bazată pe 24 de poeme medievale, „Carmina Burana” a fost compusă de Carl Orff între anii 1935-1936 și a fost pusă în scenă pentru prima oară la Opera din Frankfurt, în 8 iunie 1937, sub bagheta maestrului Bertil Wetzelsberger. Este o lucrare grandioasă, cu o arhitectură sonoră impresionantă, implicând un număr impozant de artiști: trei soliști vocali (soprană, tenor, bariton), cor mixt, cor de copii, o amplă partidă de suflători, orchestră de coarde și numeroase instrumente de percuție.

„Carmina Burana” anunță și apropiata încheiere a stagiunii artistice 2014-2015 a Operei Române Craiova, care va avea loc sâmbăta viitoare, pe 27 iunie, cu opera „Carmen” de Georges Bizet, prezentată cu începere de la ora 19.00.