Vlădoiu şi „Belo”: „Craiova are nevoie de performanţă”

0
131

Campania „Mingea e la voi” a sosit şi în Bănie cu mingi pentru juniori de la FRF

 

Campania „Mingea e la voi”, dedicată cluburilor de copii şi juniori din ţară, a ajuns şi în Bănie, iar reprezentanţii FRF, în frunte cu gloriile Miodrag Belodedici şi Jean Vlădoiu au făcut oficiile în Sala Polivalentă, întrucât vremea nu a permis desfăşurarea ei pe „Ion Oblemenco”, aşa cum se prevăzuse. Câte 30 de mingi au primit cluburile: CS Universitatea Craiova, CSJ Ştiinţa Craiova, CSS Craiova, Viitorul Ştiinţa Craiova, Şcoala GP, Municipal Craiova, CS Podari, FC Olt Slatina. Au ţinut discursuri cei doi foşti mari fotbalişti, un alt reprezentant al FRF, Mircea Paraschiv, şeful departamentului de scouting de la CSU Craiova, Nicolae Zamfir, dar şi şeful AJF Dolj, Silviu Bogdan. „Salutăm iniţiativa FRF şi aşteptăm şi următoarele tranşe, fiindcă situaţia cluburilor de juniori este critică” a spus Bogdan, cel care a intermediat acţiunea desfăşurată în Sala Polivalentă.

Belodedici: „Misiunea Craiovei va fi îndeplinită când va ajunge iar în cupele europene”

Fostul libero al României, Miodrag Belodedici, a declarat: „Le-am spus copiilor că mingile au câte un cip în ele şi orice şut se duce direct în plasă, aşa că trebuie să tragă cât mai mult la poartă. Mingile sunt făcute pentru atacanţi. Glumesc, dar e diferenţă mare între copilăria noastră şi a lor. Îmi aduc aminte că eu jucam cu mingi de 13 şi 24 de lei. Acum sunt mai puţine locuri de bătut mingea, în schimb văd că toţi au echipamente de la cele mai renumite firme şi ghete foarte frumoase”. Belodedici s-a declarat bucuros de promovarea Craiovei în Liga I: „Am felicitat Craiova pentru promovare şi le urez să ajungă din nou să facă performanţă. Mai trebuie să şi demonstreze la nivel înalt, atunci când Craiova o să revină în cupele europene şi se va auzi acel imn frumos pe stadion, se poate spune că misiunea celor care conduc clubul va fi fost îndeplinită”. „Căprioara” regretă eliminarea favoritei sale la câştigarea titlului mondial, Spania. În Bănie, „Belo” a fost felicitat pentru cariera de la naţională şi pentru câştigarea Cupei Campionilor cu Steaua Roşie Belgrad, nu şi pentru cea câştigată cu Steaua Bucureşti.

Vlădoiu: „E extraordinar pentru fotbalul românesc că a promovat Craiova”

Jean Vlădoiu a declarat că se bucură de promovarea Craiovei şi a rememorat perioada petrecută în Bănie. „Sunt bucuros că am revenit aici, am un sentiment deosebit faţă de acest oraş. Craiova este una dintre cele mai mari pepiniere ale ţării. Nu doar că Universitatea a făcut istorie, dar a dat jucători şi altor cluburi mari pentru a face performanţă, cât şi echipei naţionale. E extraordinar pentru fotbalul românesc că a revenit Ştiinţa în Liga I, îmi doresc nu doar să se menţină acolo, ci să şi facă performanţă. Am jucat la Craiova, sunt mândru de asta. Îmi aduc aminte de acea victorie cu Steaua din 2002 (3-1, n.r.). Atunci  mi-au căzut pantalonii la meciul cu Steaua când am ieşit la încălzire, era stadionul arhilplin şi mulţi oameni rămaşi în afara arenei. Aveam câteva luni de pauză, i-am spus lui Emil Săndoi, care era antrenor, că nu pot să intru de la început şi am jucat în partea a doua. A fost un meci fantastic, când am plecat la Bucureşti erau suporteri prin multe localităţi care ieşiseră pe străzi să sărbătorească. Craiova are nevoie de echipă în Liga I şi sunt bucuros că a promovat. Lumea va veni din nou în număr mare, ca pe vremuri, dacă se va face performanţă, dacă echipa va fi în primele 2-3 locuri. Am văzut că investiţiile de la Craiova sunt mult peste ale unor cluburi mari din România. Mă bucur că doamna primar se implică, aşa cum a promis. Îmi doresc să intre şi Argeşul în circuit, i-am spus şi primarului de la Piteşti, Pendiuc, că a făcut mult mai puţin decât cel de la Mioveni pentru fotbal. E bine că se va duce Clinceniul acolo, dar nu trebuie decât să joace, trebuie să se antreneze acolo, să se mute practic la Piteşti ca echipa să fie adoptată de oraş. Mă doar sufletul şi de Rapid, am jucat acolo, dar cel mai mult suferă suporterii, apoi jucătorii, care au muncit şi nu-şi culeg roadele”.