S-a împușcat în cap ca să nu meargă la pușcărie

0
95

Un tânăr de 21 de ani, din comuna doljeană Unirea, și-a pus capăt zilelor miercuri seara, împușcându-se cu o pușcă de vânătoare în cap. Tânărul a decis să încheie socotelile cu viața în acest fel după ce a aflat că, în aceeași zi, fusese condamnat definitiv de Curtea de Apel Craiova la o pedeapsă de 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru tentativă de omor, faptă comisă în anul 2012. Polițiștii încearcă acum să afle de unde a avut tânărul arma de vânătoare, pentru că nu era deținută legal.

Polițiștii doljeni au fost anunțați miercuri seara, prin 112, de un bărbat din comuna doljeană Unirea, că într-o anexă unde ținea porumbei a găsit un tânăr împușcat în cap. O echipă de polițiști de la Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculose a plecat la fața locului, în urma cercetărilor stabilindu-se că este vorba despre o sinucidere.

După ce l-au identificat pe tânăr, stabilind că este vorba despre Denis Golumbeanu, de 21 de ani, oamenii legii au aflat și ce l-a determinat să recurgă la un asemenea gest: în aceeași zi, Curtea de Apel Craiova îl condamnase definitiv la o pedeapsă de 6 ani și 8 luni închisoare pentru tentativă de omor, faptă pe care a comis-o în anul 2012 și pentru care fusese arestat preventiv în perioada 24.09.2012 – 23.05.2013. N-a spus nimănui ce avea de gând și probabil se pregătise pentru asta, alegând anexa gospodărească pentru că acasă era tatăl său. Făcuse rost și de armă, cu încălcarea prevederilor legale, însă asta nu mai conta pentru el.

Au fost demarate cercetările pentru a se stabili de unde avea tânărul arma folosită să-și zboare creierii, o pușcă de vânătoare cu alice de calibrul 24 mm. Asta pentru că nici el, nici altcineva din familie nu era deținător legal. „În cauză s-a demarat o anchetă pentru a se stabili proveniența armei folosită de tânăr, întrucât acesta nu era deținător legal, iar arma nu era înregistrată în evidențele Poliției. Nu s-au găsit alte cartușe”, a precizat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj. Cu privire la gestul său, nimeni nu l-a înțeles, având în vedere că era tânăr, iar pedeapsa primită nu a fost foarte mare.