Cea de-a treia cursă Wizz Air către Londa a devenit operaţională

0
96

Aeroportul Craiova a înregistrat un nou record în privinţa traficului de călători, destinaţiile operate atrăgând un număr tot mai mare de pasageri din sud-vestul ţării, dar și din Bulgaria. Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, anunţă, în acest context, faptul că operatorul aerian Wizz Air a decis să devanseze cu o lună lansarea celei de-a treia curse către Londra, care a devenit operaţională începând de ieri, 19 iunie.

„Privesc cu satisfacţie spre Aeroportul Craiova, investiţie a Consiliului Județean Dolj care se bucură de un real succes în rândul comunităţii. Mă bucur şi pot să o afirm cu toată convingerea că momentul în care am hotărât să transformăm acest obiectiv într-o prioritate a consiliului judeţean, alocând sume din bugetul propriu pentru a-l reabilita şi moderniza, am luat cea mai bună decizie”, a precizat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj.

Craiova: cele mai bune performanțe în anul 2013

Şeful administraţiei doljene a mai spus că statistica traficului de pasageri arată că, într-un timp foarte scurt pentru o astfel de investiţie, traseul este unul ascendent, dublând toate cifrele: număr de călători şi de curse aeriene operate pe aeroportul nostru. «Este un rezultat deosebit, pe care l-am văzut recunoscut și apreciat luna trecută, când Aeroportul Craiova a primit premiul pentru „aeroportul din România cu cele mai bune performanțe în anul 2013”, în cadrul unui eveniment organizat în București, care a reunit cei mai importanți specialiști din industria hotelieră și din turism. Totodată, am primit cu satisfacţie vestea devansării cu mai bine de o lună a celei de-a treia curse spre Londra, anunţată anterior de compania Wizz Air a fi lansată începând din iulie, însă primul zbor are loc chiar astăzi. Această veste, care ne încântă, este dublată de cea a creşterii frecvenţei pe ruta Craiova – Milano, care a urcat şi ea de la două la trei curse pe săptămână încă din mai, deci cu mai bine de o lună şi jumătate mai devreme faţă de programarea iniţială», a mai subliniat Ion Prioteasa.

Suntem în punctul în care înregistrăm deja 31.500 de pasageri

Aşadar, de luni până sâmbătă, pe Aeroportul Craiova se aterizează şi se decolează în fiecare zi. Şeful administraţiei doljene spune că decizia operatorului aerian de a devansa deschiderea noilor curse nu este una întâmplătoare, ci are loc în contextul în care cererea pentru bilete cunoaşte o cretere accentuată. „Suntem, iată, în punctul în care înregistrăm deja 31.500 de pasageri care au trecut prin Aeroportul Craiova de la începutul acestui an şi în care putem spune tot mai apăsat că numărul lor va urca la 35.000 la finele lunii iunie. Este un salt notabil, dacă îl raportăm la datele de trafic din 2013, când, pe parcursul întregului an, am avut peste 40.000 de călători. Devine tot mai evident că în 2014 vom înregistra un record propriu în materie de trafic, cu atât mai mult cu cât la 31.500 de pasageri s-a ajuns în condiţiile în care erau operaţionale cinci curse aeriene. Or, luna viitoare, numărul zborurilor va urca la 16 pe săptămână, odată cu lansarea noilor destinaţii: Roma, Bologna, Dortmund şi Barcelona”, precizează preşedintele CJ Dolj.

„O motivație în plus în continuarea investițiilor la acest obiectiv”

La rândul său, vicepreşedintele CJ Dolj, Cristinel Iovan, a spus că aceasta este încă o confirmare a faptului că s-a luat cea mai bună decizie când CJ Dolj s-a angajat cu toată forţa în proiectul de modernizare a aeroportului, pentru că s-a redat acestei zone un obiectiv cu adevărat necesar. „Este un succes care astăzi se poate măsura deja în cifre, în date de trafic care au ajuns la ordinul miilor de pasageri pe lună, cifre care plasează această instituție a CJ Dolj între primele aeroporturi regionale din țară. „Este, în egală măsură, un imbold puternic, o motivație în plus în continuarea investițiilor la acest obiectiv. Mă refer la proiectul în valoare totală de peste 24 de milioane de euro, cu finanţare din fonduri europene, prin care vom reface cu totul infrastructura de mişcare a aeroportului, formată din pista de decolare-aterizare, calea de rulare, platforma de debarcare-îmbarcare şi sistemul de semnalizare luminoasă”, a subliniat vicepreşedintele CJ Dolj, Cristinel Iovan.

„Trecem la regimul lucru cu program de 24 de ore”

Directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru, a subliniat că dezvoltarea instituției și a serviciilor oferite va conduce la o intensificare a activității. „În perioada următoare, orarul nostru de lucru va fi adaptat performanţelor de creştere a traficului, ca număr de pasageri, dar și de destinaţii. Trecem la regimul lucru cu program de 24 de ore, în condiţiile în care, din iulie, de pe acest aeroport se va zbura şapte zile din şapte, cu patru până la șase mișcări în fiecare zi”, a precizat Mircea Dumitru, directorul Aeroportului Craiova.

Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj:

„Anul 2014, un moment de referinţă în istoria Aeroportului Craiova”

«Un fenomen care se conturează tot mai puternic este cel al călătorilor din ce în ce mai numeroşi care vin din întreaga zonă de sud-vest a ţării, dar şi de peste Dunăre, din Bulgaria, pentru a zbura de la Craiova către Londra și Milano. Este și motivul pentru care gândim un proiect prin care vom promova în țara vecină aeroportul nostru şi cursele operate spre destinaţii din Europa.  În concluzie, anul 2014 se va înscrie drept un moment de referinţă în istoria Aeroportului Craiova, marcând o intensificare considerabilă a activităţii instituției noastre».

Cristinel Iovan, vicepreşedintele CJ Dolj:

„Exigenţe europene în domeniu”

«Vorbim despre o investiţie pe care succesul de care se bucură în prezent aeroportul în rândul publicului călător o impune şi o justifică pe deplin, o investiţie prin care ducem condiţiile oferite pasagerilor, dar şi operatorilor aerieni la înălţimea exigenţelor europene în domeniu».

Mircea Dumitru, directorul Aeroportului Craiova:

„Sunt răsplătite eforturile acelor oameni dedicaţi de la CJ Dolj”

«Constatăm cu multă bucurie că există o solicitare tot mai crescută pentru serviciile de transport aerian, iar locurile din avioane sunt ocupate în proporţie de 90 la sută pentru ambele destinații operate în prezent.Vedem astfel răsplătite în cel mai fericit mod cu putinţă eforturile mari făcute ani la rândul de o întreagă echipă, cu oameni dedicați, de la Consiliul Județean Dolj și Aeroportul Craiova, pentru ca un vis să devină astăzi o frumoasă realitate».