Cursuri de pregătire pentru admitere la Magistratură

1
336

Euro Best Team organizează un curs intensiv de pregătire a candidaţilor in vederea admiterii în Magistratură, pe funcţii de judecători şi procurori, în sesiunile din 2011. Înscrierile se vor face până la data de 25 iunie, în limita locurilor disponibile.

Cursul acoperă integral tematica de concurs aprobată de Consiliul Superior al Magistraturii. Potrivit organizatorilor, lectorii cursului sunt formatori autorizaţi şi au o experienţă practică de peste 25 ani în cariera de magistrat şi universitară.  Obiectivele orelor de formare vizează înţelegerea modului de elaborare a grilelor de concurs, deprinderea tehnicilor de abordare şi soluţionare a itemilor, studii de caz pe baza grilelor de concurs ale sesiunilor de admitere anterioare, sprijinirea candidaţilor în consolidarea cunoştinţelor teoretice.

În acest sens, programul de pregătire a candidaţilor cuprinde toate materiile de concurs Drept civil – trainer Mircea Dobre; Drept procesual civil – trainer Mircea Dobre; Drept penal, partea generală şi partea specială – trainer Emilian Stănişor; Drept procesual penal – trainer Florin Chiracu; Organizare judiciară – trainer Emilian Stănişor: Jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului – trainer Florin Chiracu. Cursul  durează în total 18 zile, se desfăşoară pe parcursul a trei zile pe săptămână (sâmbătă, duminică şi luni), şase ore pe zi, trei sesiuni de câte două ore în fiecare zi, începând cu 25 iunie 2011.

Candidaţii eligibili

La acest curs se pot înscrie absolvenţi ai facultăţilor de Drept, precum şi jurişti din categoriile menţionate pe site-ul Institutului Naţional al Magistraturii – foştii judecători şi procurori care şi-au încetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridică prevăzut de art. 87 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, avocaţii, notarii, asistenţii judiciari, consilierii juridici, personalul  de probaţiune cu studii superioare juridice, ofiţerii de poliţie judiciară cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare juridice, persoanele care au îndeplinit funcţii de specialitate juridică în aparatul Parlamentului, Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, Curţii Constituţionale, Avocatului Poporului, Curţii de Conturi sau al Consiliului Legislativ, din Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Romane şi Institutul Român pentru Drepturile Omului, cadrele didactice din învăţământul juridic superior acreditat, precum si magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu o vechime în specialitate de cel puţin 5 ani, la data susţinerii testului grilă.

1 COMENTARIU

Comments are closed.