O delegaţie a Comisiei pentru transport a PE, condusă de europarlamentarul Marian Jean Marinescu, va vizita România

0
455

O delegație a Comisiei pentru transport și turism a PE, condusă de deputatul european Marian-Jean Marinescu (PPE, RO), va vizita România în perioada 23-25 mai, pentru a discuta cu autoritățile române despre stadiul proiectelor privind rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T)în România. Din delegația PE fac parte deputații: Marian-Jean Marinescu (PPE, RO), Rovana Plumb (S&D, RO), Elżbieta Katarzyna Łukacijewska (PPE, PL) și Dorien Rookmaker (ECR, NL).

Deputații europeni se vor întâlni cu membri ai Senatului României, cu reprezentanți ai ministerelor române și ai autorităților locale pentru a discuta progresele înregistrate în dezvoltarea coridorului Rin-Dunăre din cadrul rețelei TEN-T, precum și provocările și poveștile de succes inspirate de Strategia UE pentru regiunea Dunării. În plus, delegația va vizita portul maritim și orașul Constanța, regiunea Dunării de Jos și punctele de trecere a frontierei din România în Ucraina și în Republica Moldova.

Pentru a sprijini economia UE, pentru a asigura mobilitatea persoanelor și a bunurilor și pentru a asigura conectivitatea tuturor regiunilor, limitând, în același timp, efectele negative asupra climei și mediului, UE construiește o rețea de transport multimodal pe teritoriul său: rețeaua transeuropeană de transport (TEN T). Misiunea deputaților europeni care vizitează România va contribui la lucrările Comisiei pentru transport și turism a Parlamentului cu privire la actualizarea normelor UE privind rețelele TEN-T, în vigoare din 2013.