A început Festivalul Internațional Shakespeare!

0
1008
       Festivalul Internațional Shakespeare a debutat ieri seară cu un impresionant spectacol de lumini şi sunete în centrul oraşului.  Astfel, peste 160 de evenimente culturale de înaltă ţinută, ,cele mai multe dintre ele în premieră, vor avea loc în această perioadă, ultima zi de festival fiind duminică, 29 mai a.c. Spectacolele vor avea loc pe scenele instituțiilor de cultură din oraș, dar și în spații neconvenționale. 
         Ieri seară, s-a dat startul celei de-a XIII-a ediție a festivalului, un adevărat maraton de reprezentații de teatru, film, concerte, lansări de carte și dezbateri artistice la care sunt așteptați să participe zeci de mii de spectatori. La evenimentul de deschidere, a participat alături de ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, directorii Teatrului Național “Marin Sorescu” şi nu în ultimul rând, ambasadorul Canadei la Bucureşti, Excelenţa Sa Annick Goulet.
       “Cea mai complexă dintre edițiile de până acum aduce în oraș peste 700 de artiști din întreaga lume, care vor fi implicați în reprezentații artistice ce vor avea loc în 20 de spații, atât în săli de spectacole, cât și pe stradă sau în clădiri industriale. Anul acesta, spectacolele adresate marilor iubitori de teatru, dar și publicului larg vor fi accesibile și pe platformele on-line ale festivalului, unde vor putea fi vizualizate de aproximativ un milion de utilizatori. Festivalul Internațional Shakespeare organizat la Craiova este unul dintre cele mai apreciate manifestări cultural-artistice din lume”, a precizat Cosmin Vasile, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.
            La rândul său, edilul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că timp de 11 zile, oraşul nostru devine capitala teatrului