Bibliotecă virtuală cu acces gratuit, pentru profesori

0
483
E-learning education or internet library. Conceptual image
O bibliotecă virtuală de materiale didactice, ce include și o platformă de creare de conținut pentru profesori și o enciclopedie digitală, a fost lansată săptămâna aceasta și pusă, gratuit, la dispoziția școlii românești gratuit. Biblioteca EduOnline este descrisă drept “cea mai mare bibliotecă de resurse educaționale digitale în limba română”, iar dezvoltatorii ei cred cu tărie că școala online poate fi incitantă și aduce profit cognitiv, dacă folosim conținuturi multimedia interactive.

Potrivit unui comunicat de presă, platforma a fost construită pe bază de voluntariat de specialiști din Agenția Arniec – RoEduNet, SIMAVI – Software Imagination & Vision, Horváth & Partners Management Consultants și UMPFE.

Biblioteca include: lecții pentru învățământul primar, gimnazial și liceal; lecții pentru copiii cu cerințe educaționale speciale; laboratoare virtuale (lucrări de laborator dedicate liceenilor, pentru disciplinele chimie, fizică și biologie); exercițiile și problemele Campion, pentru cei care își doresc performanță în informatică; Enciclopedia digitală “România 1918. Oameni, momente și imagini”; wand.education, creator de conținut digital, dedicat profesorilor.

Lecțiile sunt conforme curriculei românești, conținutul este auditat și include elemente multimedia interactive și multe jocuri educaționale.