Ediția din acest an a Nopții Europene a Muzeelor a scos din case, sâmbătă, de la ceas de seară până în miez de noapte, mii de craioveni. Expoziții diverse, permanente sau temporare, cu piese valoroase ori spectaculoase, au atras publicul, care s-a bucurat de acces liber la intrare și ghidaj gratuit în săli.
Peste 10.000 de vizitatori a avut Muzeul Olteniei în doar câteva ore, potrivit managerului Florin Ridiche: 5425 au ajuns numai la Secția de Științele Naturii, alți 3087 – la Secția de Istorie-Arheologie, iar 1642 – la Secția de Etnografie.
Și Muzeul de Artă Craiova s-a dovedit a fi, din nou, primitor și atractiv, aproximativ 3.600 de vizitatori trecându-i pragul între orele 19.00 și 2.00, după cum a precizat, ieri, muzeograf Laura Tiparu. Pentru această noapte, instituția a propus proiectul „Un tablou, o poveste, o călăuză”, încurajând colaborarea cu școlile.
În număr mare, craiovenii s-au îndreptat și spre Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri”, care a intrat, pentru prima dată, în circuitul Nopții Muzeelor, transformându-se, preț de câteva ore, într-o galerie cu exponate – păpuși, elemente de decor, recuzită, costume, fotografii și afișe, care s-au regăsit în spectacolele din repertoriu.
Eveniment desfăşurat la nivel internaţional şi ajuns la a XV-a ediţie, Noaptea Europeană a Muzeelor a avut tema „Muzeul și școala” și a fost urmată, ieri, de Ziua Internațională a Muzeelor, cu tema „Muzeele, platforme culturale: viitorul tradiției”.