Parcarea subterană va fi gata în luna august

0
353

Parcarea subterană din spatele Teatrului Naţional va fi predată la cheie mai devreme decât era stipulat în contract. Autoritățile locale susțin că lucrările sunt în avans și ca lucrarea va fi finalizată în luna august, în loc de octombrie.

Parcarea subterană a Craiovei se construiește integral din fonduri europene, costurile de amenajare ridicându-se la suma de 48,8 milioane de lei. Potrivit primarului Craiovei, lucrarea ar trebui să fie gata în luna august. „Undeva în luna august ar trebui să se termine și probabil că va mai dura o perioadă amenajarea părculețului de deasupra parcării. Dar sunt în grafic, chiar lucrează în termenul stabilit de noi, nu am avut nici un fel de problemă. Lucrează zi și noapte, inclusiv în timpul sărbătorilor legale”, a declarat Olguța Vasilescu. Pe 27 martie 2014 s-a predat amplasamentul, termenul din contractul de lucrări fiind de 18 luni, adică luna octombrie 2015.

Primăria Craiova va face amenajările părculețului

Amenajările exterioare vor cuprinde, potrivit municipalității, lucrări de refacere a terenului. Amenajarea peisagistică va avea în vedere crearea spațiilor verzi care să pună în valoare amplasamentul Teatrului Național ”Marin Sorescu”. Pentru aceasta se vor realiza alei pietonale, trotuare și căi de acces carosabil, se va planta gazon, plante decorative, arbuști și arbori. Parcarea va avea două intrări, una dinspre Universitate – cu o înălțime de 25 de metri, și una dinspre Calea București – cu o înălțime de 15 metri. Parcarea va fi construită pe două paliere, iar numărul total al locurilor de parcare va fi 619, dintre care 586 pentru autoturisme și 33 de locuri de parcare a vor fi rezervate și pentru motociclete. De asemenea, în incinta parcării vor fi instalate și prize electrice pentru 240 de locuri de parcare. Parcarea va fi dotată și cu două borne de reîncărcare a acumulatoarelor autoturismelor care folosesc ca sursă de alimentare curentul electric.

Parcarea subterană va fi cu taxă de acces

Parcarea subterană va fi iluminată printr-un sistem care își va modifica gradul de luminozitate în funcție de intensitatea luminii din exterior. De asemenea, parcarea va fi dotată și cu sistem de detecție și alarmare la depășirea concentrației de monoxid de carbon, cu sistem de detecție și avertizare la efracție, care va asigura protejarea spațiilor importante din parcare contra pătrunderii persoanelor neautorizate. Tot pentru acest scop, parcarea este prevăzută și cu un sistem de sonorizare și alarmare, care realizează transmiterea de mesaje sonore destinate evacuării unor zone și dirijării personalului către căile de evacuare posibile. Pentru a întreține curățenia în interiorul parcării, municipalitatea se gândește să instituie o taxă de acces în parcarea subterană.