„Locul imaginilor” – pictură de Gili Mocanu la ElectroPutere Gallery

0
369

Clubul ElectroPutere Craiova vă invită mâine, 21 mai, ora 19.00, la ElectroPutere Gallery (Calea București nr. 56), la vernisajul expoziției personale de pictură a artistului Gili Mocanu. Intitulată „Locul imaginilor”, aceasta cuprinde unsprezece lucrări realizate în perioada 2004-2013. Expoziția poate fi vizitată de public timp de o lună, zilnic, de marți până sâmbătă, inclusiv, între orele 16.00 – 18.00.

Gili Mocanu (n. 1971) este artist vizual, trăiește și lucrează în București – unde a și studiat, la Universitatea Națională de Arte. A expus în 2014 – „JDS”, H’art gallery, București; 2013 – „The double”, Galeria das Salgadeiras, Lisabona; 2010 – „Fiecare din cele două momente”, Muzeul Național de Artă Contemporană, București; 2009 – „Ohne Thema”, Atelier am Eck, Dusseldorf.

„Plecând de la experiențe personale, arta lui Gili Mocanu vizează acest loc autonom al imaginilor. Picturile lui par a fi demonstrații teoretice cu care distilează formele și imaginile până la reprezentările cele mai iconice. Un fel de operație care reduce lumea la o pură incandescență vizibilă, dar o face descriind un spațiu-timp care există în afara subiectului care îl percepe și a obiectului pe care îl reprezintă. Altfel spus, arta lui Gili Mocanu este o tehnică de a observa cum se generează imaginile, de a vedea cum se definește natura lor. El ne arată unde imaginile se nasc, ne deplasează la fața locului și ne oferă o cheie spre a înțelege tipul de relație pe care fiecare individ o întreține cu acest loc al imaginilor”, menționează organizatorii evenimentului.