„ACASĂ ÎN EUROPA – multiculturalism & interculturalitate”.

0
281

Proiectul media “JURNALIST ÎN ROMÂNIA” – iniţiat de TVR Cluj şi desfăşurat în colaborare cu jurnalişti de limba română din afara graniţelor ţării – continuă cu organizarea la Chişinău a conferinţei: ACASĂ ÎN EUROPA – multiculturalism & interculturalitate”.

            Vineri, 22 mai 2015, începând cu ora 11.00, în Sala Roşie a Complexului „SUMMIT EVENTS & CONFERENCE”, str. Tighina, nr. 49, jurnalişti, analişti, politicieni, experţi, precum şi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice de la Chişinău vor lua parte la dezbaterile Conferinţei TVR Cluj. În cadrul evenimentului, patru jurnaliste de televiziune din Republica Moldova – Stella Jemna, Tatiana Paşcovschi, Elena Mocanu, Evilina Svidcenco şi o jurnalistă din Ucraina – DIANA TOMA îşi vor prezenta reportajele realizate recent în România, în colaborare cu echipele TVR Cluj, în cadrul proiectului „JURNALIST ÎN ROMÂNIA”.

              Plecând de la tema comună a acestor reportaje – interculturalitatea, instrument de coeziune a comunităţilor şi diversităţii – organizatorii au în vedere realizarea unei dezbateri care să pună în evidenţă modelele europene, în special modelul românesc, privind relaţiile interetnice şi dialogul intercultural în spaţiul UE, precum şi existenţa tendinţelor centrifuge care ameninţă actualmente unitatea statală a Republicii Moldova. Conferinţa TVR Cluj se înscrie în rândul manifestărilor dedicate Zilei Mondiale a Diversităţii Culturale, Dialog şi Dezbatere, sărbătorită în fiecare an la data de 21 Mai.