Sentință definitivă în cazul capturii de 4 kilograme de hașiș din comuna Unirea

0
337

O femeie de 34 de ani, din comuna doljeană Unirea, a fost introdusă în arestul IPJ Dolj fiind condamnată definitiv la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri. Sentința a rămas definitivă săptămâna trecută, la Înalta Curte de Casație și Justiție, în același dosar fiind condamnați și doi bărbați, care sunt deja după gratii. Cei trei au fost trimiși în judecată în aprilie 2012, de procurorii DIICOT Craiova, după ce la locuința femeii au fost găsite aproximativ 4 kilograme de hașiș trimis de fratele ei – condamnat la 5 ani de închisoare – din Spania. Al treilea inculpat, tânărul care distribuia drogurile, este recidivist, astfel că a primit o pedeapsă de 6 ani închisoare.

Reprezentanții IPJ Dolj au anunțat că, vineri, poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Daneţi au depistat-o pe Mariana Stela Nuțu, de 34 de ani, din comuna Unirea, pe numele căreia Tribunalul Dolj a emis mandat de executare a pedepsei, fiind condamnată la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri. Femeia a fost introdusă în arest și va fi transferată în penitenciar pentru ispășirea pedepsei.

Mariana Stela Nuțu împreună cu Ionuț Marinescu, Mioara Popa și Stratil Mihai au fost trimiși în judecată în 2012, după ce, la începutul lui martie 2012, la locuința celei dintâi, din comuna Unirea, s-au descoperit 4 kilograme de hașiș provenit din Spania. Potrivit rechizitoriului procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, ofițerii BCCO Craiova au prins de veste, în februarie 2012, că inculpatul Ionuţ Marinescu se ocupa cu distribuirea de haşiş provenit din Spania pe raza Craiovei, preţul fiind de 50 de lei gramul. A fost înregistrat dosar penal, iar pe 6 martie anchetatorii au surprins o discuţie telefonică între Ionuţ Marinescu şi o persoană aflată în Spania. S-a reuşit identificarea bărbatului aflat în Spania, Stratil Mihai şi s-a stabilit că Marinescu a schimbat în euro 900 de lei, cel mai probabil contravaloarea drogurilor vândute, şi i-a trimis banii. În schimb, Stratil i-a spus lui Marinescu că îl va trimite la sora sa, pe care o va suna înainte şi care o să-i mai dea din substanţa respectivă. Oamenii legii au descins, pe 7 martie 2012, în comuna Unirea, la locuinţa Marianei Nuţu, sora lui Mihai Stratil, iar într-una din camere, ascunse sub pat, au fost descoperite aproximativ 4 kilograme de haşiş, compuse din patru calupuri, fiecare având câte 10 bucăţi, cu excepţia unuia din care lipseau două bucăţi. Femeia a declarat că întreaga cantitate îi fusese adusă de fratele ei şi de o verişoară, Mioara Popa, din Spania. Dosarul în care cei patru au fost trimişi în judecată a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj pe 11 aprilie 2012, iar sentinţa pe fond a fost pronunţată pe 3 decembrie 2012. Judecătorii de la Tribunal l-au condamnat pe Ionuţ Marinescu la 4 ani închisoare, Mariana Nuţu a primit 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 5 ani şi 6 luni, Stratil Mihai a fost condamnat la 7 ani de închisoare, iar verişoara Mioara Popa a fost achitată.

Atât inculpații (mai puțin Mioara Popa), cât și procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au declarat apel, soluționat de Curtea de Apel Craiova pe 22 octombrie 2013. Instanța a rejudecat cauza și l-a condamnat pe Ionuț Marinescu la 6 ani de închisoare, pe Mihai Stratil la 5 ani de închisoare și pe Mariana Nuțu la 3 ani de închisoare cu executare, față de cei doi bărbați fiind menținută arestarea preventivă. Inculpații au declarat și recurs, însă săptămâna trecută, pe 14 mai a.c., Înalta Curte de Casație și Justiție a soluționat cauza, fiecare dintre cei trei doljeni rămânând cu pedeapsa primită la Curtea de Apel Craiova. Cum Mariana Nuțu era singura liberă, polițiștii au ridicat-o de acasă.