Papură, Vodă de Oltenia

0
487

Astra Giurgiu – Universitatea Craiova 0-1

A marcat: Mihăilă 68.

Astra Giurgiu: Lazar – Butean, Bejan (54 Erico), Cestor, Radunovic – R. Moise, Romario Pires – Begue (57 V. Gheorghe), N. Roșu (76 Zoua), Llullaku – Alibec. Antrenor: Constantin Enache.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 6 – Martic 7, Acka 5 (46 Donkor) 6, Kelic 7, Bancu 7 – Mateiu 7, Fedele 5 (70 Bic) 5, Cicâldău 7 – Bărbuț 6, Fortes 6, Mihăilă 8 (89 Meza Colli).   Antrenor: Corneliu Papură.

Craiova a acuzat schimbarea de antrenor doar în primele zece minute la Giurgiu. Apoi s-a aşternut la posesie şi ocazii, şi nu i-a dat drumul adversarului până când i-a luat toate punctele.

Astra a fost mult mai puţin motivată ca în precedentele două întâlniri cu oltenii de anul acesta. Ori că între timp îşi pierduseră şansele la locul 3, ori că la orizont era returul din Cupă cu CFR, dar trupa  lui Enache a arătat mult mai modest decât o făcuse într-o formulă inedită la Sf. Gheorghe. Şi cu mult mai puţin chef decât în precedentele dueluri din Bănie. Craiova i-a reclamat pe giurgiuveni pentru un eventual non-combat cu FCSB, dar echipa lui Enache a arătat şi mai rău în returul cu oltenii.

Papură a umblat puţin la primul 11, dar s-a apropiat pe parcurs la formula lui Mangia. A afişat un 4-3-3, în care l-a schimbat pe Donkor cu Acka, iar Fedele a primit încredere din start. Pe parcurs,  Acka şi Fedele nu au confirmat deplin pariul lui „Papi”. Noul antrenor nu avea justificare în cazul unui eşec. Mai ales că, după cum precizase patronul Rotaru, Papură decisese 70% din transferurile echipei, aşa că acum era ocazia să şi răspundă concret pentru ce garantase. Craiova a fost „mai superioară”, forţând gradul de comparaţie, decât în victoria cu 3-0 de la Giurgiu din sezonul regular, dar s-a mulţumit acum cu un succes la limită, mai ales că nu-i mai are pe doi din marcatorii de atunci: Mitriţă şi Koljic.

Oltenii au avut două penalty-uri, au primit unul şi n-au transformat niciunul, păstrând tradiţia acestui sezon, în care lovitura de pedeapsă nu este neapărat un avantaj pentru ei. Cicâldău şi Bancu au fost trântiţi în careu, dar numai la primul a avut reacţia corectă Chivulete. Bancu a primit aiurea galben, deşi a fost călcat la câţiva metri de central. Pigliacelli şi Bancu transformaseră ultimele două penalty-uri, dar lui Carlos Fortes i-a fost oferită ocazia să spargă gheaţa în tricoul Ştiinţei. A irosit-o.

Craiova n-a acuzat nici acest şoc, fiindcă peste câteva minute Mihăilă a profitat de şansa primului gol în tricoul alb-albastru. Ironia sorţii, Mihăilă ratase ocazia de 2-1 la Ovidiu, chiar înainte ca băieţii lui Hagi să marcheze decisiv. Martic a venit cu assist-ul, iar Mihăilă cu lovitura de cap care s-a oprit în plasa laterală.

Şi Craiova fuge cu toate punctele de la Dunăre şi se îndreaptă spre Mare, unde o aşteaptă returul cu Viitorul, din semifinalele Cupei. Iar Papură poate spune că a câştigat primul său meci ca antrenor în Liga I. Chiar la echipa  de care-şi leagă cariera şi sentimentele.