Turneul european „Economie la energie”

0
222

Campania Comisiei Europene de informare privind eficiența energetică, se va lansa pe 25 aprilie, ora 12:00 la București Mall – Vitan (Cal. Vitan 55-59, sector 3, București).
Piesa centrală a campaniei este un pavilion mobil, în care publicul va putea să afle, la apăsarea unui buton, cum putem economisi până la 20% la facturile de energie prin soluții simple aplicate în bucătărie, sufragerie, baie sau dormitor. Pavilionul va călători în perioada 25 aprilie – 13 mai, în București, Mioveni și Craiova. Pe durata acestui turneu, vizitatorii acestuia vor avea posibilitatea să se consulte cu experți în eficiența energetică iar pereții interactivi îi vor informa cu privire la ce economii pot face la facturile de energie, fără a-și diminua gradul de confort în locuință. De asemenea, vor fi organizate activități pentru clase de elevi și pentru familii.

La lansare sunt invitați  Robert Tudorache – Secretar de Stat la Ministerul Energiei,  Nicolae Tudose – Secretar de Stat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice,  Nagy-Bege Zoltan – Vicepreședinte ANRE și Cristian Buchiu – adjunctul Sefului Reprezentanței CE în România.
La eveniment jurnaliștii vor putea afla detalii privind campania care beneficiază de aportul valoros al unor parteneri importanți, cum ar fi Ministerul Energiei, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Primăria Municipiului Craiova, Primăria Orașului Mioveni, Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER), Asociația Orașe Energie România (OER) și Fundația Terra Mileniul III.

Turneul european „Economie la energie” se va derula în București între 25 aprilie – 1 mai, la Mioveni între 3-6 mai și la Craiova între 9 – 13 mai.