Şanse în plus la educaţie pentru copiii şi persoanele din comuna Cerăt

0
168

În acest moment, la Şcoala Gimnazială din Cerăt sunt în plină desfăşurare două proiecte importante, pentru dezvoltarea învăţământului preuniversitar, cu tot ceea ce presupune aceasta. Unul dintre ele se referă la „Şcoala după şcoală” („After School”), cel de-al doilea la „A doua şansă” (pentru cei care nu au absolvit cursurile de învăţământ obligatorii, până în prezent).

Şcoala Gimnazială din comuna Cerăt este încadrată în categoria de parteneri eligibili, prin proiecte finanţate din fonduri europene şi din cele naţionale, pentru înscrierea elevilor şi a persoanelor care doresc să finalizeze cele opt clase de învăţământ obligatoriu. S-a mers pe incluziunea socială pentru copiii şi persoanele provenite din familii defavorizate, indiferent de etnie, iar cel mai bine ştie să explice prof. Daniel Tuţă,director al Şcolii Gimnaziale din Cerăt:

«Vorbim de implementarea de programe de limitare a abandonului şcolar, atât prin „After School”, cât şi prin „A doua şansă”. Primul se referă la prezenţa, după cursuri, a elevilor, în cadrul unităţii de învăţământ, fiind înscrişi 174 de copii, iar cel de-al doilea are ca obiectiv finalizarea cursurilor de către persoanele care nu au făcut-o la vremea respectivă, numărul acestora fiind de 15. Cu toţii, de la ambele proiecte, primesc o masă caldă pe zi. „After school” a debutat în această lună, iar „A doua şansă”, în ianuarie 2018. Pentru toţi participanţii, instruirea şi procesul educaţional sunt asigurate de cadre didactice titulare, ale şcolii noastre, care au obţinut toate gradele profesionale, de-a lungul timpului».