O balerină vedetă a Teatrului Bolşoi din Rusia nu a primit viza americană pentru un spectacol

0
275

Unei cunoscute balerine de la Teatrul Bolşoi din Rusia i-a fost refuzată acordarea vizei de intrare în Statele Unite pe fondul reducerii drastice a personalului diplomatic, ea fiind astfel privată de participarea la o gală organizată la New York, au informat joi agenţiile ruse, citate de AFP.

Olga Smirnova, împreună cu un alt dansator de la Balşoi, Jacopo Tissi, urma să ia parte, luni, la o gală desfăşurată la Centrul Lincoln din New York, însă celor doi le-a fost refuzată viza de muncă de către Serviciul de Imigrare al SUA, după cum a indicat pentru agenţia oficială de presă rusă RIA Novosti o organizatoare a galei.

“Suntem foarte dezamăgiţi de această decizie. Era vorba despre acelaşi tip de viză pe care o cerem şi o primim de fiecare dată pentru artiştii noştri”, a declarat organizatoarea evenimentului, Eve Hodgkinson.

La rândul său, Teatrul Bolşoi a comunicat că acest refuz ar putea fi cauzat de o “problemă tehnică” şi, probabil, viza nu a putut fi emisă la timp.

Olga Smirnova este o stea în plină ascensiune a Teatrului Bolşoi, foarte respectată în Rusia în special pentru rolul principal din “Lacul Lebedelor” şi pentru evoluţia din noua versiune a clasicului “Un erou al timpului nostru”.

Ambasada Statelor Unite în Statele Unite şi-a redus drastic efectivele după o serie de expulzări ale diplomaţilor de ambele părţi ca urmare a acuzaţiilor de ingerinţă rusă în alegerile din SUA şi de otrăvire a unii fost spion rus în Anglia.

Consulul american în Rusia, Lawrence Toby, a declarat joi în coloanele cotidianului Nezavisimaia Gazeta că eliberarea în regim de urgenţă a vizelor pentru sportivi şi piloţi ruşi nu mai poate fi asigurată din cauza personalului insuficient. Timpul mediu de eliberare a unei vize americane la Moscova este în prezent de 250 de zile, a adăugat publicaţia.