Ministerul de Interne şi Poliţia de Frontieră din Serbia, printre clienţii grupului Teamnet, fondat de Sebastian Ghiţă

0
315

Ministerul de Interne din Serbia, Poliţia de Frontieră sârbă şi Comisia de Valori Mobiliare din Serbia figurează în portofoliul de clienţi al grupului Teamnet, compania având birouri în România, Serbia, Belgia, Republica Moldova, Franţa, Turcia şi Croaţia, potrivit site-ului Teamnet.ro.

teamnetÎn ultimii şapte ani, grupul Teamnet şi-a extins activitatea în centrul şi estul Europei, Orientul Mijlociu şi Nordul Africii, în prezent deţinând birouri de lucru în oraşele Bucureşti, Iaşi, Galati, Bistriţa Năsăud, Belgrad, Bruxelles, Chişinău, Lausanne, Istanbul şi Zagreb, se arată pe site-ul companiei. Din portofoliul clienţilor grupului Teamnet fac parte şi trei instituţii ale statului sârb: Ministerul de Interne din Serbia, Direcţia Poliţiei de Frontieră din cadrul Ministerului sârb de Interne şi Comisia de Valori Mobiliare din Republica Serbia, potrivit Teamnet.ro

             Potrivit sursei citate, directorul executiv al grupului Teamnet este Bogdan Padiu, societatea fiind fondată de Sebastian Ghiţă şi reprezentant al acesteia până în 2012. În luna februarie, Bogdan Padiu a fost adus cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Ploieşti pentru a fi audiat în dosarul în care Sebastian Ghiţă este urmărit penal pentru trafic de influenţă, spălarea banilor în formă continuată şi constituirea unui grup infracţional organizat. Ulterior, Bogdan Padiu a fost reţinut şi pus sub urmărire penală. “S-a mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 februarie 2017, a inculpaţilor (…) PADIU BOGDAN, director general al S.C Teamnet International S.A., pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă şi spălare a banilor, ambele în formă continuată şi constituire a unui grup infracţional organizat”, se arată într-un comunicat al DNA.

         Potrivit procurorilor, în acest dosar, Sebastian Ghiţă este acuzat că ar fi cerut peste 50 milioane de euro de la diverse firme IT pentru ca acestea să obţină contracte cu statul.