Şofer vitezoman blocat în trafic după ce a fugit de poliţişti

0
108

În cadrul raziilor rutiere organizate la acest sfârşit de săptămână, poliţiştii au aplicat nu mai puţin de 85 de amenzi pentru viteză excesivă. În plus, un tânăr şofer care gonea cu 90 km/h pe bulevardul Dacia şi care a refuzat să oprească la semnalele oamenilor legii, a fost blocat în trafic, fiind amendat şi lăsat fără permisul de conducere. Recordul acţiunii în deţine o craioveancă de 41 de ani, prinsă circulând cu 93 km/h pe bulevardul Decebal.

Poliţiştii rutieri au organizat, la acest sfârşit de săptămână o acţiune pe linia prevenirii evenimentelor rutiere cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză şi de defecţiunile tehnice. Poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene şi cei din cadrul Biroului Rutier Craiova au acţionat împreună cu specialişti ai Registrului Auto Român (RAR) – Dolj pe principalele drumuri naţionale din judeţ şi pe arterele circulate din municipiul Craiova. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 158 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de peste 29.000 lei, dintre care 10 pentru defecţiuni tehnice, iar alte 85 pentru viteză neregulamentară. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării 4 permise de conducere, iar 4 certificate de înmatriculare au fost retrase, după cum au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

În cadrul acestor activităţi, Dorian Ş., de 27 de ani, din Craiova a fost depistat în timp ce conducea un autoturism Audi, pe bulevardul Dacia, cu viteza de 90 km/h. Şoferul nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţistului rutier, astfel că echipajul a pornit în urmărirea acestuia, poliţiştii reuşind să-l blocheze în trafic. După ce l-au identificat şi l-au verificat în baza de date, oamenii legii l-au sancţionat pe tânăr cu amendă în valoare de 974 lei conform prevederilor OUG nr. 195/2002, totodată fiindu-i reţinut permisul de conducere în vederea suspendării pentru 30 de zile, conform reprezentanţilor IPJ Dolj.

În plus, poliţiştii au depistat-o şi pe Marinela Popa, de 41de  ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism Opel, pe bulevardul Decebal, cu viteza de 93 km/h. Poliţiştii rutieri au sancţionat-o pe craioveancă cu amendă.