Peste o mie de şomeri au participat la Bursa Locurilor de Muncă

1
172

Ieri, între orele 9.00 şi 13.00, la sediul Casei de Cultură a Studenţilor din Craiova a avut loc Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, cu sprijinul conducerii instituţiei-gazdă. Obiectivul principal al acestei măsuri active îl constituie creşterea gradului de ocupare pentru toate categoriile de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, în condiţiile unei concurenţe loiale şi transparente, care să permită realizarea unui echilibru între acestea în timpul cel mai scurt.

«Bursa Generală a Locurilor de Muncă reprezintă o oportunitate pentru toţi solicitanţii de locuri de muncă interesaţi de a cunoaşte mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru a putea astfel să aleagă în loc de muncă, conform pregătirii lor profesionale, sau, în ultima instanţă, să se (re)orienteze profesional spre ocupaţii cu mai mari posibilităţi de angajare pe termen mediu şi lung», spus Daniela Barbu, directorul executiv al AJOFM Dolj.

287 de persoane au fost selectate în vederea angajării

Au fost contactaţi 281 de agenţi economici pentru depistarea locurilor de muncă vacante. Dintre aceştia, 37 şi-au anunţat participarea prezentând condiţiile pentru ocuparea a 564 de locuri de muncă, din care trei job-uri sunt pentru persoanele cu studii superioare şi 14 locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi. “Agenţii economici care vor participa la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, au avut prilejul să-şi recruteze personalul direct, fără intermediari, în funcţie de cerinţele concrete ale locului de muncă pe care îl oferă. Pe întreg intervalul de timp dintre orele 9.00 şi 13.00, Agenţia Judeţeană pentru Ocupare Forţei de Muncă Dolj a oferit, prin personal specializat, informaţii privind serviciile pe care le are persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, precum şi consultaţii privind facilităţile pe care le acordă pentru a stimula agenţii economici care creează locuri de muncă”, a mai spus Daniela Barbu.

La Bursă au participat 1.052 de persoane, din care, în vederea angajării, au fost selectate 287. Astfel, 63 au fost angajate pe loc, trei dintre acestea având studii superioare.

1 COMENTARIU

  1. Mari mincinosi sunteti.Bursa locurilor de munca din acest an, a fost un esec total ca si celelalte.Toti cei care au venit sa isi caute un loc de munca, au plecat asa cum au venit ,adica dezamagiti deoarece nu prea aveau ce sa aleaga in afara de fierari betonisti,zidari faiantari hamali in depozite , confectioneri imbracaminte si agenti de asigurari meserii pentru care se cerea calificare si cit de cit experienta pe care tineri participanti la tirg nu aveau in domeniile respective.

Comments are closed.