Revoluţionarii din 1989 vor modificarea legislaţiei privind recunoaşterea meritelor

0
1092

Vineri, 18 martie, la Craiova a avut loc, la sediul Filialei VII zonale Oltenia a Blocului Naţional al Revoluţionarilor – 1989, o şedinţă extraordinară a organizaţiei, prin care s-a urmărit unificarea mişcării revoluţionare din România. Au fost prezenţi reprezentanţi din toată ţara,  de la toate asociaţiile de revoluţionari nuşi s-au adoptat mai multe hotărâri, care urmează să fie propuse pentru a fi puse în practică, inclusiv prin modificarea legislaţiei actuale.

La şedinţa extraordinară, au participat 39 de reprezentanţi din toată ţara ( ludeţele Braşov, Argeş, Dâmboviţa, Mehedinţi, Vâlcea, Olt, Ilfov, Teleorman, Timiş, Municipiul Bucureşti). “Ne-am reunit pentru a atrage atenţia asupra faptului că, în ultimii zece ani, instituţiile statului, care ar trebui să lucreze pentru revoluţionari, lucrează împotriva lor. Revoluţionarii sunt învrăjbiţi între ei de către Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari . Nu dorim să fie păstrată, pe această funcţie, de Secretar de Stat, Irina Leulescu. Ne dorim cu toţii o lege unitară. În urma discuţiilor purtate, s-a hotărât constituirea unui Parteneriat Public cu toate instituţiile şi ONG-urile privind Dialogul Social, stabilirea la nivelul conducerii a unui reprezentant al revoluţionarilor, care să monitorizeze aplicarea prevederilor legale. De asemenea, vrem reorganizarea Secretariatului de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist. Totodată, dorim scoaterea din structura instituţiei a deţinuţilor politici, indemizaţiile plătite urmaşilor acestora depăşind de 15 ori cuantumul indemnizaţiilor datorate revoluţionarilor. În luna mai a acestui an, va fi organizat un Congres extraordinar, prin care se vor lua mai multe măsuri  “, a precizat Lazăr Dorin Maior, preşedinte al BNR – 1989.

Urmaţii celor de atunci vor să afle mai multe

Gazdă a fost Filiala VII Oltenia a BNR – 1989, iar preşedintele acesteia, Marian Trandafirescu, a menţionat: “Am fost bucuroşi să organizăm această manifestare, iar colegii noştri din toată ţara ne-au fost alături. Aici, la Craiova, există o unitate a revoluţionarilor. Avem şi reprezentanţi ai generaţiei tinere, care erau copii, la momentele din 1989, care vă pot spune câteva cuvinte”. În acest fel, Victor Hagiu, reprezentantul Departamentului de Tineret al Filialei Oltenia, a precizat: “Aveam zece ani la Revoluţie, dar ştiu ce a fost atunci. Vrem să se afle adevărul şi ne dorim ca în manualul de Istorie să fie cât mai multe file referitoare la acele evenimente, care ne-au marcat pe toţi”.