Săptămâna Teatrului

0
714

Pentru al doilea an consecutiv, Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova celebrează atipic, în perioada 20 – 27 martie 2021, Săptămâna Teatrului, eveniment dedicat celor trei mari sărbători ale teatrului: Ziua Internaţională a Teatrului pentru copii şi tineret – 20 martie, Ziua Internațională a Marionetiştilor şi Păpuşarilor – 21 martie şi Ziua Mondială a Teatrului – 27 martie.

Și această a VIII-a ediție, la fel ca și cea de anul trecut, deși găsește teatrul cu sala închisă, ca urmare a măsurilor impuse de pandemia de COVID-19, rămâne conectată la artiști și spectatori și dincolo de scenă, în realitatea virtuală, ca a doua dimensiune a momentului delicat pe care îl trăim cu toții.

Așadar, timp de 7 zile, povestea Săptămânii Teatrului – ediția a VIII-a se va spune pe site-ul www.teatrulcolibri.ro și pe paginile de facebook ale instituției: www.facebook.com/TeatrulColibri și www.facebook.com/AteliereleFabriciidePovestiElectroColibri.

Fiecare zi de sărbătoare a teatrului va fi colorată, veselă, emoționantă, creativă, jucăușă, nostalgică. Publicul va regăsi pe internet mesajele actorilor Teatrului Colibri despre acest minunat univers, provocator și plin de speranță, și va călători virtual prin Expoziția de schițe și desene „Puppets Occupy Street“, realizate în festival, în perioada 2014 – 2020.

Săptămâna Teatrului se sărbătorește la Craiova din 2009, la inițiativa Asociației Culturale GAG, din anul 2014 evenimentul fiind continuat de Teatrul Colibri. În 2017, organizațiile ASSITEJ (Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret), UNIMA (Uniunea Internaţională a Marionetiştilor) și ITI (Institutul Internațional de Teatru) au reunit cele trei mari sărbători sub genericul Săptămâna Mondială a Teatrului.