Vouchere de 45.000 de lei pentru achiziţionarea unui vehicul nou, 100% electric

0
248

social_statie-incarcare_masina-electrica_w1000_h750_q100Romanii care vor sa-si achizitioneze un autovehicul nou, 100% electric vor primi un ecotichet in valoare de de 45.000 de lei, informeaza Ministerul Mediului. In cazul vehiculelor electrice, cu sursa de alimentare externa, care genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 50 g/km, se va acorda un voucher de 20.000 de lei, se arata in Ghidul de finantare destinat programului multianual 2017 – 2019, dedicat promovarii vehiculelor de transport rutier nepoluante si eficiente din punct de vedere energetic, postat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Mediului. 

Potrivit documentului, indicatorul de performanta si eficienta al programului il reprezinta numarul de autovehicule electrice si/sau electrice hibride achizitionate prin program.
In cadrul programului, se vor acorda doua tipuri de ecotichete valorice. Astfel, unul dintre acestea va fi in cuantum de 45.000 lei pentru achizitionarea unui autovehicul nou pur electric, in timp ce un al doilea tip, in valoare de 20.000 de lei, va acoperi o parte din pretul platir de catre cumparator pentru un autovehicul nou electric hibrid cu sursa de alimentare externa, care genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 50 g/km.  Solicitantul beneficiaza de un singur ecotichet la achizitionarea unui autovehicul nou 100% electric sau a unui autovehicul nou electric hibrid (autoturism, autoutilitara usoara, autospeciala/autospecializata usoara), sub rezerva indeplinirii conditiilor si respectarii unor termene prevazute in Ghidul de finantare.