Poliţia Locală face controale în toate autobuzele RAT Craiova

0
365

Blatiştii din autobuzele RAT Craiova sunt luaţi în vizor. După ce, săptămâna trecută, au fost verificate peste 1.000 de autobuze şi microbuze şi s-au aplicat aproape 500 de amenzi unor persoane care nu îşi cumpăraseră bilet, autorităţile locale au decis să continue acţiunea pentru a-i depista şi pe cei care murdăresc mijloacele de transport sau îi deranjează pe ceilalţi călători.  

1Săptămâna trecută, echipe mixte formate din poliţişti locali cu atribuţii de ordine publică şi funcţionari cu atribuţii de control legitimaţii de călătorie din cadrul RAT Craiova au efectuat o razie pe mai multe trasee ale RAT Craiova. „Scopul a fost să depistăm şi să sancţionăm persoanele care nu respectă prevederile legale privind transportul public în comun, precum şi normele privind convieţuirea socială, ordinea si liniştea publică în mijloacele de transport public în comun aparţinând RAT Craiova”, a precizat Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova.

Au fost controlate peste 1.000 de autobuze

politia localaPotrivit conducerii Poliţiei Locale Craiova, au fost verificate 1.065 de autobuze şi microbuze şi au fost legitimate 642 de persoane, fiind aplicate 534 de sancţiuni contravenţionale (482 de amenzi contravenţionale şi 52 de avertismente scrise). „Majoritatea amenzilor au fost aplicate persoanelor care au călătorit fără bilet sau abonament sau nu au putut să arate controlorilor alte documente de transport stabilite prin lege sau hotărâri ale Consiliului Local Craiova. Opt sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 republicată, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, a mai spus Octavian Mateescu.

În urma controalelor efectuate, 216 persoane depistate fără tichet de călătorie au achitat către funcţionarii RAT suprataxa de 30 lei, instituită prin Hotărârea Consiliului Local Craiova nr. 231/2010. În total, valoarea biletelor de suprataxă a fost de 6.480 lei.

Poliţiştii locali continuă raziile

control politia localaPe traseul E1, marţea trecută, la ora 9.40, poliţiştii locali au depistat şi un tânăr de 16 ani care avea asupra sa un cuţit, cu lama de 10 cm. Potrivit Poliţiei Locale, persoana respectivă a fost predată Poliţiei Municipiului Craiova – Secţia 2 Poliţie, în vederea continuării cercetărilor prevăzute de lege. „Astfel de acţiuni, în echipe mixte poliţişti locali – funcţionari RAT, se vor desfăşura zilnic de acum înainte. Scopul nostru este să menţinem ordinea şi siguranţa în mijloacele de transport public în comun şi să prevenim furturile din buzunare. Bineînţeles, urmărim să îi depistăm şi să-i sancţionăm pe cei care circulă fără titlu valabil de călătorie. Vor fi sancţionaţi şi călătorii care nu folosesc în mod corespunzător mijloacele de transport în comun, adică distrug sau murdăresc dotările ce se află în interiorul autobuzelor sau tulbură liniştea celorlalţi călători”, a precizat directorul Poliţiei Locale Craiova.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate de Poliţia Locală în autobuzele RAT Craiova a fost de 45.950 lei.