În Dolj, 65 de candidaţi au trecut de proba scrisă a concursului pentru posturi de conducere în şcoli

0
255

Vineri, 18 februarie, a avut loc  proba scrisă a Concursului naţional  pentru ocuparea funcţiilor vacante de director, respectiv director – adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar. În Dolj, au fost declarate disponibile 58 de posturi, 40 dintre acestea fiind pentru director “plin”. După această primă fază a competiţiei,  în judeţul nostru au fost declaraţi admişi 65 de candidaţi, din 106 dosare depuse,  dar urmează şi soluţionarea contestaţiilor depuse.

În Dolj, au fost declarate vacante, după sesiunea din toamna anului trecut, 58 de posturi, 40 dintre ele fiind pentru ocuparea funcţiei de director “plin”. Pentru susţinerea probei scrise, 106 candidaţi trebuia să se prezinte la concurs.  Procentul de promovabilitate este de 69,15%, înainte de contestații. În urma finalizării probei scrise s-au înregistrat următoarele date: 65 candidați admiși,  11 candidați absenți,  niciunul retras în prima oră de la începerea probei scrise, iar un candidat va participa în sesiunea specială, din cauza unor probleme medicale. Nu au fost candidați eliminați din concurs. Evaluarea testului standardizat s-a făcut în prezența candidatului, a doi martori din rândul candidaților și a observatorilor. A fost declarat ”admis” la proba scrisă candidatul care a obținut cel puțin nota 7. De asemenea, 29 de candidaţi au fost respinşi. Eventualele contestații ale notelor obținute la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din judetul Dolj au putut  fi transmise de candidati astfel:

  • În data de 18 februarie 2022, în format electronic, pe adresa de e-mail contestatii@isjdolj.ro
  • În data de 19 februarie 2022, în format electronic, pe adresa de e-mail contestatii@isjdolj.ro
  • În data de 19 februarie 2022, contestațiile au putut fi  depuse şi în scris, între orele11:00 – 14:00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Dolj
  • În contestație, candidatul  trebuia să precizeze următoarele informații:

▪ numele, inițiala tatălui, prenumele;

▪ nota contestată;

▪ adresa de e-mail;

▪ numărul de telefon;

▪ copie a buletinului / cărții de identitate.

Urmează centralizarea acestora, iar după soluţionarea lor, pe 22 februarie, va fi făcută cunoscută lista cu cei care vor participa la proba de interviu. Aceasta se va desfăşura între 16 – 25 martie, după ce, în intervalul 4 – 8 martie, candidaţii admişi după proba scrisă îşi vor exprima opţiunile pentru posturi, dar nu mai mult de trei.