Marcel Iureș revine pe scenă, după o pauză de un an, și o face la Teatrul Colibri Craiova

0
801

La un an de la întreruperea Stagiunii Colibri.ACTul4, în contextul pandemiei de COVID-19, și tot atâta timp de când nu a urcat pe scenă, actorul Marcel Iureș revine la Teatrul Colibri Craiova, instituție ce reia seria spectacolelor pentru adulți și tineri, susținute aici de Teatrul ACT București încă din anul 2014.

Așteptarea a luat sfârșit, iar de (re)întâlnirea cu actorii Marcel Iureș, Ruxandra Maniu și spectacolul Moș Nichifor ne vom bucura în doar câteva zile. Spectacolul, adaptare după „Moș Nichifor Coțcariul“ de Ion Creangă, regia Alexandru Dabija, costume Manuela Pungan, este programat joi, 25 februarie 2021, la ora 19:00. Prima reprezentație, în premieră la Craiova, a fost  pe scena păpușilor, în februarie 2019.

„Pe lângă umor și surprinzătoarea filosofie, opera lui Creangă are și o puternică dimensiune erotică. Oralitatea lui provocatoare a trecut în proză distilându-se într-o dramaturgie aluzivă, insinuantă și plină de umor. Moș Nichifor este un spectacol despre întâlnirea dintre două generații și confruntarea între două feluri de a vedea lumea: una conservatoare, ironic-tradiționalistă și una modernă, agresivă în fragilitatea ei.“ www.teatrulact.ro