La Craiova, primului club de coding pentru elevii surzi din România

0
1210

Luni, 24 februarie, orele 15.15, la Liceul Tehnologic Beethoven din Craiova, are loc deschiderea primului club de coding pentru elevii surzi din România. Proiectul, iniţiat şi coordonat de Fundaţia Light in Europe este finanţat de latura filantropică a companiei Ford, respectiv Ford Motor Company Fund. 

Fundaţia Româno-Britanica Light into Europe este o organizaţie non-guvernamentală prezentă în România din 1990 şi reprezentativă în domeniul serviciilor de sprijin educaţional şi de viaţă independenta pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi de vedere sau de auz din România. Proiectul de inovaţie în domeniul incluziunii educaţionale şi profesionale va debuta în prezenţa Excelenţei Sale Ambasadorul MariiBritanii, Andrew Noble, Presedintelui de Onoare al Fundaţiei, precum şi în prezenţa oficialităţilor locale, cadrelor didactice şi elevilor din liceu şi din liceele de masă.

Proiectul are ca obiective principale pregatirea unui număr de 50 de elevi de liceu cu deficienţă auditivă în abilităţi de programare prin metoda Scratch, instruirea a cel puţin 10 profesori şi educatori în sustinerea sesiunilor de programare precum şi creearea unei resurse educaţionale în limbaj mimico-gestual cu terminologia aferentă sectorului IT şi programării.