Atalanta și Leipzig confirmă în Champions League

0
173

După ce, în prima seară a optimilor Champions League am văzut-o pe CFR Cluj, în a doua seară am urmărit-o și pe Universitatea Craiova. Avatarurile celor două echipe care au derby duminică pe ”Ion Oblemenco”, Atletico Madrid și Atalanta, au câștigat: 1-0 cu Liverpool și 4-1 cu Valencia. Cu diferența de nivel asumată, Craiova și CFR sunt întruchipate de aceste două echipe din UCL.

Miercuri seara, Leipzig și Atalanta au confirmat sezonul istoric pe care îl parcurg în Liga Campionilor.

Orașul Bergamo a fost pustiu în ziua optimii istorice cu Valencia, fiindcă fanii Atalantei au plecat la Milano . Și echipa, care începea primul parcurs în Champions League cu un 0-4 la Zagreb și avea doar 1 punct după 4 etape, a făcut un pas uriaș către sferturi. Ca și Știința, Atalanta este o echipă care trebuie să atace și când nu are nevoie să o facă, fiindcă pur și simplu nu știe să se apere, defensiva este un dezastru. Creatorul acestei echipe care nu pare deloc desprinsă din fotbalul italian, Gianpiero Gasperini, i-a lăsat pe bancă pe cei mai renumiți jucători, cu excepția lui Papu Gomez. Duvan Zapata, Malinovsky sau Muriel au fost rezerve, dar a avut cine să dea gol. Fundașul dreapta Hateboer a reușit o dublă, Ilicic și Freuler au marcat și ei goluri senzaționale. Rusul Cerâșev a redus diferența. Pe Mestalla, la retur, Atalanta trebuie să-și asigure calificarea atacând, fiindcă se pot întâmpla catastrofe cum au mai fost anul acesta în Serie A în fața unor echipe modeste.

La Londra, Mourinho nu poate invoca scuza absențelor importante, Son și Kane, pentru cum s-a prezentat Tottenham cu Leipzig. Germanii au câștigat cu 1-0, dar trebuiau să o facă la scor. Începutul meciului a adus aminte de primul sfert de oră al Craiovei la Leipzig, în Europa League, cu minutul și ocazia pentru nemți. Unicul gol la Londra a fost reușit de Timo Werner, dintr-un penalty pentru care Davies nu merita doar galben, ci și ceva ore de muncă în folosul comunității. De la RB Leipzig, 5 titulari și 3 rezerve au jucat și contra Craiovei, în condițiile în care tânărul antrenor Nagelsman și-a permis să-i țină pe bancă pe Forsberg, Poulsen, Lookman sau Dani Olmo, jucători de zeci de milioane de euro. Echipa care se bate la titlu cu Bayern în Bundesliga trebuie să nu piardă acasă pentru a ajunge în sferturi.