Expoziție internațională de artă fotografică, la Craiova

0
62

Expoziția de artă fotografică „Smart Mobile”, organizată în premieră națională de Asociația Internațională „Euro Foto Art”, se deschide la Craiova astăzi, 20 februarie 2019, vernisajul urmând să aibă loc la ora 18.00, în Sala „Ștefan Ciuceanu” a Muzeului Olteniei. Lucrările prezentate sunt realizate cu telefonul mobil și au fost selectate în urma unui concurs internațional de artă fotografică. Expoziția este organizată în parteneriat cu Muzeul Olteniei și Fotoclubul „Mircea Faria” și va putea fi vizitată până la data de 1 martie 2019, accesul publicului fiind gratuit.

Asociația Internațională „Euro Foto Art” a inițiat, pentru organizațiile partenere sale din Europa, Asia și SUA, primul concurs de artă fotografică internațională din România, la care se putea participa numai cu colecții de fotografii formate din 10 imagini realizate cu telefoane mobile. La primul salon internațional intitulat „Smart Mobile 2018”, derulat în cadrul ediției a VII-a a Festivalului Internațional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári”, organizat de Asociația Internațională „Euro Foto Art”, s-au înscris 11 organizații partenere, din Arabia Saudită, Iran, Federația Rusă, Japonia, România, Serbia și Ungaria, respectiv din China și Ucraina (în afara concursului).

În urma punctajelor acordate de juriul internațional, Medalia de Aur „Carol Pop de Szathmari – Szathmari Pap Karoly” (CPSz-SzPK) a fost acordată colecției FKVK „Rada Krstic” din Sombor (Serbia). Medalia de Argint CPSz-SzPK a revenit colecției Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, iar Medalia de Bronz CPSz-SzPK – colecției WPG Jeddah (Arabia Saudită). „Fotografiile expuse demonstrează faptul că se pot realiza creații deosebite, din punct de vedere atât tehnic, cât și artistic, care pot concura sau chiar depăși nivelul fotografiilor realizate cu aparatul de fotografiat”, susține cunoscutul artist fotograf Ștefan Toth (A.FIAP), curatorul expoziției.

Fotoclubul „Mircea Faria” din Craiova a participat la acest salon internațional cu o colecție de 10 fotografii. Potrivit președintelui Dorian Delureanu, fotografii craioveni care au răspuns provocării de a realiza imagini cu telefonul mobil și a le înscrie în această expoziție organizată în premieră în România sunt Albert Dobrin, Claudiu Vulpan, Sorin Danciu, Victor Cătălin Boldîr, Dorian Delureanu și Smărăndița Cotarcea.