A dat „peste cap” radarul poliţiştilor cu 157 km/h pe Calea Severinului

0
60

rutierPoliţiştii de la Rutieră au acţionat, la acest sfârşit de săptămână, pe principalele artere rutiere din Craiova, dar şi pe drumurile naţionale şi europene din Dolj, în scopul prevenirii şi combaterii evenimentelor rutiere cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză, totodată urmărindu-se şi prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul nerespectării culorilor semaforului electric. Poliţiştii au acţionat şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun în momentul în care se urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova şi Biroului Drumuri Naţionale şi Europene, fiind constatate 178 de abateri pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amenzi de peste 42.000 lei. Oamenii legii au sancţionat 95 de şoferi care au încălcat viteza regulamentară, iar alţi 12 şoferi au fost sancţionaţi pentru nerespectarea culorii „roşu” a semaforului electric. De asemenea, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 19 permise de conducere.

Astfel, în cadrul raziei desfăşurate, poliţiştii rutieri l-au depistat în trafic pe Mirel P., de 25 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism Opel, pe Calea Severinului din Craiova, având viteza de 157 km/h, dar şi folii aplicate pe geamurile laterale şi lunetă. „Tânărul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 4.205 lei, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul în vederea suspendării pentru 90 de zile. În plus, certificatul de înmatriculare i-a fost retras”, a precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.