Senatorul Radu Berceanu : „Poate e timpul să încep o nouă viaţă, să ies din politică şi să fac altceva…”

0
299

Partidul Democrat Liberal Dolj a validat sâmbătă, la Casa Studenţilor din Craiova,  posibilii candidaţi pentru alegerile locale şi parlamentare care vor avea loc în acest an. În cadrul aceluiaşi Consiliu de Coordonare Judeţean s-a discutat  şi despre excluderea celor şase consilieri PD-L care au votat pentru bugetul Craiovei, precum şi despre excluderea primarului Antonie Solomon, care îşi exprimase cu mult timp intenţia de a candida din partea UNPR, la alegerile din acest an. Radu Berceanu nu mai apare pe lista posibililor candidaţi, acesta luând în calcul chiar o retragere din viaţa politică.

Consiliul de Coordonare Judeţean Dolj a votat în cele din urmă, în unanimitate, pentru excluderea din PDL a primarului Craiovei, Antonie Solomon, şi a celor şase consilieri care, la ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal, au votat împotriva amendamentelor PDL la bugetul propus de Solomon. Liderul organizaţiei judeţele a PDL s-a bucurat sâmbătă, de toată atenţia colegilor săi, aceştia aplaudându-l şi scandându-i numele în timp ce  se îndrepta spre scenă. Aşa cum ne-au obişnuit deja, reprezentanţii forului de conducerea a organizaţiei, cu senatorul Radu Berceanu, în frunte, au intrat în sala de şedinţe pe acordurile melodiei „Verde-nourat”, imn care de altfel l-a determinat şi pe edilul Craiovei să plece din PSD şi să se înscrie în PDL. Radu Berceanu a spus că nu se aşteaptă ca PDL să fie votat şi iubit de toată lumea, pentru că atunci ar deveni partidul unic dar se aşteaptă ca PDL să fie votat de cei „1.300.000 de pensionari CAP ale căror pensii au fost mărite sau de cei 86,8 la sută cadre militare ale căror pensii au crescut în urma recorelării”.

Eugen Călinoiu

Eugen Călinoiu, un tehnocrat de succes

Pe lista celor 24 posibili candidaţi pentru Parlamentul Românie se regăsesc şi nume care se bucură de o credibilitate deosebită, care au o imagine foarte bună în comunitatea locală şi care pot fi trecuţi la categoria – tehnocraţi. Nu pot să nu îl evidenţiez în mod expres, pe directorul Finanţelor doljene, Eugen Călinoiu, care a performat într-un an de criză şi care s-a implicat în lupta pentru combaterea evaziunii fiscale. Pe lista respectivă mai apar şi alte nume precum Cosmin Călin, actual director la Direcţia Ape Jiu; Ştefan Stoica – directorul executiv al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova; Dan Daşoveanu –fost diplomat în Germania, de asemenea un bun economist; Dan Adrian Cherciu – consilier local şi om de afaceri; Daniel Drîgnei, directorul executiv al Direcţiei Silvice Craiova, dar şi doi actuali parlamentari, deputaţii Constantin Dascălu şi Mihai Surpăţeanu.  Preşedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, nu se află pe lista potenţialilor candidaţi ai partidului la alegerile parlamentare, democrat-liberalul spunând că se mai gândeşte dacă va candida, luând în schimb în calcul retragerea din viaţa politică. “Eu pe 14 februarie am împlinit 22 de ani de când sunt în Parlament. Poate că ar trebui să mai vină şi alţii. În acest moment, încă mă mai gândesc dacă voi candida. Poate că şi pentru mine e destul, poate e timpul să încep o nouă viaţă, să ies din politică şi să fac altceva. Eu unul am ce face, nu sunt din cei care, dacă nu sunt parlamentari, mor de foame”, a declarat Radu Berceanu. Nici senatorul Tudor Udriştoiu, şi nici deputatul Gelu Vişan nu se mai regăsesc pe listă. Dacă în cazul lui Gelu Vişan lucrurile s-au tranşat cu ceva timp în urmă, când  organizaţia PDL Dolj i-a retras sprijinul politic, în cazul lui Tudor Udriştoiu, decizia îi aparţine în totalitate. “Domnul Udriştoiu a dat mai demult semne că nu mai vrea să candideze, ba chiar a trebuit să depun eforturi să-l convingă să-şi ducă mandatul până la capăt”, a mai spus preşedintele PDL Dolj.

Dincă supărat pe conducerea PDL Dolj

Viceprimarul Mărinică Dincă, desemnat candidat al PDL la alegerile pentru funcţia de primar al Craiovei i-a reproşat lui Radu Berceanu, la Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Dolj de sâmbătă, faptul că l-a primit, menţinut şi susţinut în partid pe Antonie Solomon. “Domnul Solomon spune despre mine pe unde apucă un lucru: că sunt reprezentantul unui grup de interese şi că sunt omul lui Radu Berceanu în filiala municipală. Pot să vă spun că domnul Berceanu a avut un singur protejat în filiala municipală şi acesta a fost Antonie Solomon. Radu Berceanu a fost cel care l-a sprijinit, peste Biroul Permanent Judeţean, când a venit în partid, deşi mulţi colegi nu au fost de acord..,”, a subliniat preşedintele Organizaţiei Municipale a PDL.

 

Berceanu a votat împotrivă Mişcării Populare…Marian Jean Marinescu, pentru…

Radu Berceanu i-a pus pe cei prezenţi în sală să-şi spună părerea despre o eventuală Mişcare Populară în care să intre PDL, precizând că întrebarea vine direct de la conducerea centrală a partidului. “Conducerea de le Bucureşti ne-a solicitat să vă consultăm într-o anumită privinţă. Să ne spuneţi cum preferaţi, să rămânem cum suntem acum ori vi s-ar părea mai nimerită ideea unei Mişcări Populare, în care să mai intre alături de noi şi alţii..”, a întrebat Berceanu. Majoritatea şi inclusiv Radu Berceanu a votat pentru rămânerea partidului în formula actuală, câteva zeci de participanţi, printre care şi prim-vicepreşedintele Marian Jean Marinescu, votând însă în favoarea Mişcării Populare.