17 răniţi în urma a două explozii la o discotecă din Sighetu Marmaţiei

0
251

Două explozii s-au produs într-o discotecă din Sighetu Marmaţiei, în total fiind rănite 17 persoane. Şapte persoane au fost rănite în urma primei explozii, produse în jurul orei 0.56 a nopţii de sâmbătă spre duminică, iar  cea de a doua explozie a avut loc ieri, în jurul orei 10:30, fiind rănite alte  zece persoane, care veniseră pentru a cerceta cauzele primei explozii – reprezentanţi ISU, poliţişti, personal Electrica şi de la societatea de gaze. Din primele cercetări a reieşit că prima explozie s-ar fi produs din cauza unei acumulări de gaze de la un etaj superior al imobilului la parterul căruia se afla discoteca, care însă nu era conectată la reţeaua de gaze. Se pare că gazul a luat foc în momentul în care trei tinere şi-au aprins ţigările în toaleta clubului.

Cei 17 răniţi au fost transportaţi iniţial la spitalul din Baia Mare, cu arsuri, după care 15 au fost aduşi la Bucureşti, cu o aeronavă militară: şase răniţi din prima explozie şi alţi nouă răniţi din a doua explozie. Majoritatea victimelor celei de a doua explozii au suferit arsuri de gradele I şi III, iar rănile acoperă peste 50% din suprafaţa corpului. Un purtător de cuvânt al Spitalului de Arşi din Capitală a precizat că 5 dintre fete sunt în stare gravă,  dar stabilă. Tot în stare gravă este şi directorul companiei BERG SISTEM GAZ (n.r. – care distribuie gazele naturale in municipiul Sighetu Marmatiei), rănit în cea de-a doua explozie.

Potrivit spuselor inspectorului general de stat de la Inspecţia Muncii, Danteş Nicolae Bratu, se pare motivul pentru care a avut loc a doua explozie „este că nu s-ar fi întrerupt curentul şi gazele, deşi aceasta era o regulă elementară. Acest lucru urmează să fie stabilit cu certitudine până la sfârşitul anchetei”. Acesta a subliniat, de asemenea, că a doua explozie a avut loc deasupra discotecii, unde era un cabinet notarial, în momentul în care forţele de ordine au aprins lumina în încăpere pentru a face cercetări.

Şeful Parchetului de pe lânga Judecătoria Sighetu Marmaţiei, Ioan Ardelean, a declarat ieri că au fost deschise două dosare penale în cazul exploziilor de la discotecă, în cazul celei de-a doua explozii fiind vorba despre un accident de muncă, relatează emaramures.ro.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a plecat ieri după-amiază la Sighetu Marmaţiei, însoţit de o echipă de experţi în protecţia muncii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru a-l sprijini pe procurorul care anchetează cauzele producerii exploziilor.